фирми продукти
представяме
работа
 
Цветни идеи за дома с копчета

Цветните копчета са сравнително евтин и ефектен начин да създадете акценти за дома си и да освежите вече използваните вещи. Ето няколко идеи за интериорите, в които се използват копчета с различни размери и различни багри. Можете да създадете няколко предмета и да ги комбинирате в комплект.

Вижте още: Лесни идеи с копчета 

Цветни идеи за дома с копчета

С копчета можете да освежите картонените кутии, салфетките за хранене, поставките за прибори, рамките за картини. Съчетайте копчета в разнообразни тонове на избраните цветове или ги комбинирайте с неутрални багри.


Цветни рамки за снимки

Цветни идеи за дома с копчета

Обикновените рамки за снимки и картини могат да се трансформират в чудесни аксесоари за всяка стая, ако добавите няколко цветни копчета по периферията. Ако искате по-шикозен чар, използвайте копчетата само в горната ли долната част, като ги залепите така, сякаш няколко от тях се отделят от общата маса.

Необходими са Ви: рамки за снимки и картини, спрей боя по избор, шкурка, копчета, пистолет за топъл силикон със силиконови пръчки.

Как да ги изработите:

1. Ако желаете да промените цвета на рамката, нанесете спрей боя и я оставете да изсъхне добре.
2. Леко обработете повърхностите с шкурка, за да залепнат копчетата по-добре за дървесината, ако рамките са изработени от дърво.
3. Залепете копчетата върху повърхностите на аксесоарите. Използвайте пистолет за топъл силикон и леко припокривайте цветните копчета. В долната или горната част, в зависимост от това как оформяте акцентите, ги разпределете на разстояния. Оставете лепилото да изсъхне.


Цветни вази


Цветни идеи за дома с копчета

Разположете копчетата върху цялата повърхности на вазите или ги оставете да се ‘разпръскват’ надолу. Не е важно да оформите ръба на съдовете, тъй като зеленината в тях вероятно ще скрие най-горните сектори на съда.

Необходими са Ви:
ваза или тенекиена кутия от консерва, шкурка, спрей боя по желание, копчета, пистолет за топъл силикон.

Как да ги изработите:
1. Изшкурете острите ръбове на тенекиената кутия, ако използвате такава. По желание можете да нанесете боя върху повърхностите на съдовете. Оставете боята да изсъхне.
2. Залепете копчетата, като ги припокривате частично и ги съчетаете по свое усмотрение. Използвайте по малко топъл силикон и оставете да изсъхне.


Цветни картонени кутии

Цветни идеи за дома с копчета

Изработете красиви и цветни картонени кутии за дома и офиса, които можете да поставите на работното си бюро, за да съхранявате дребни вещи и документи. Можете да обработите кутии в различни размери и да използвате копчета в различни цветове.

Необходими са Ви:
картонени кутии, акрилни бои, бояджийско тиксо, четка, копчета, пистолет за топъл силикон.

Как да ги изработите:

1. Използвайте тиксото, за да обособите райета върху повърхностите на кутиите, например отстрани. Нанесете боята и оставете да изсъхне. Отлепете тиксото.
2. Облепете горната част на кутиите с цветните копчета, като ги припокривате частично. Използвайте топъл силикон и оставете лепилото да изсъхне.


Цветни поставки за хранене


Цветни идеи за дома с копчета

Освежете старите подложки за хранене с цветни копчета. Можете да използвате твърда тъкан, за да създадете подложки по свой вкус, с желаните форма и размери.

Необходими са Ви: копчета, лепило за тъкани, готови аксесоари за хранене или твърда тъкан, игла и конец.

Как да ги изработите:

1. Ако използвате тъкан за изработване на цветните акценти, изрежете я с желаните размери, прегънете я и я пришийте по ръбовете.
2. Залепете копчетата в желаните мотиви или ги пришийте с игла и конец. Можете да препокриете копчетата или да ги зашиете на разстояние. Комбинирайте копчета с разнообразни размери и съобразете цвета им с багрите на тъканите.


Цветни салфетки за хранене

Цветни идеи за дома с копчета

Комбинирайте аксесоарите за хранене, като добавите акценти с копчета върху салфетките за хранене и използвате пръстени от копчета, за да ги захванете.

Необходими са Ви:
ластик, платнени салфетки за хранене, копчета, игла и конец.

Как да ги изработите:

1. Използвайте игла, за да нанижете на ластик цветни копчета с различни размери и завържете двата края, за да оформите пръстените за салфетките за хранене.
2. Използвайте фабрични салфетки или парчета тъкан, обкантени по ръбовете. Пришийте няколко цветни копчета с различни размери по ръбовете на салфетките. Използвайте ластичните захватки, за да оформите плата.


Източник: allyou.com







Няма коментари


ключови думи
цветни идеи, проекти с копчета, декорация, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg