фирми продукти
представяме
работа
 
Хартиени цветни тикви за интериора

Освежете празничните акценти с тези лесни и евтини ‘тикви’ от цветна хартия. Те могат да се изработят в няколко размера, а броят на хартиените ивици зависи от широчината им и желаната гъстота. Можете да поставите ‘тиквите’ вътре в интериорите или на терасата, в градината или на верандата.

 Хартиени цветни тикви за интериора

Тези ефектни ‘тикви’ можете да изработите, като включите цялото семейство, заедно с децата. Можете да ги използвате като празнични фенери за верандата или празничната маса, като поставите вътре в тях LED лампи или лампи на батерии, но не използвайте открит огън, за да не е подпалят хартиените части на ‘тиквите’.


Необходими материали:


* цветна декоративна хартия, матова или лъскава, в няколко разцветки
* канап или ивици тъкан
* перфоратор
* ножици или макетен нож


Инструкции:

1. Нарежете цветната хартия на ивици с широчина 2.5-3 сантиметра. Дължината на ивиците зависи от това колко големи искате да създадете ‘тиквите’. За да изработите няколко размера ‘тикви’, нарежете хартията на ивици с няколко дължини, например 20, 25 и 30 сантиметра.

 Хартиени цветни тикви за интериора

2. Подредете ивиците една върху друга и пробийте през всички парчета отвор в единия край, на 2 сантиметра от ръбовете. Пробийте отвор и в другия край на ивиците от хартия. Ако нямате перфоратор, отбележете с точка разположението на отворите и ги пробийте върху всяко парче с отвертка. Те трябва да са достатъчно широки, за да промушите през тях дебел шнур или ивица тъкан.

 Хартиени цветни тикви за интериора

3. Завържете възел в единия край на ивицата тъкан или шнура, срязан на дължина 25-30 сантиметра, и го промушете през отворите на хартиените ивици. Можете да използвате кука или голяма игла за шиене, или да провирате шнура през всяка ивица тъкан. Ако хартията е грапава от едната страна, обърнете ивиците с тази страна навън.

 Хартиени цветни тикви за интериора

4. Проврете шнура или ивицата тъкан през отворите в хартиените ивици в другия край, като огънете цветните парчета.

 Хартиени цветни тикви за интериора

5. Огънете, за да оформите буквата U и завържете възел на свободния край на шнура. Започнете да разтваряте хартиените ивици в окръжност и да ги разпределяте на желаната гъстота една от друга. Ако трябва преместете възела, за да напаснете формата на ‘тиквите’ и височината им. В горната им част завържете декоративен възел.

 Хартиени цветни тикви за интериора

6. Подредете хартиените ‘тикви’ върху страничната масичка, шкафа във всекидневната стая или масата за хранене в трапезарията. Ако искате да стоят стабилно, използвайте парчета двойнозалепващо тиксо, поставено на дъното на ‘тиквите’. По желание поставете във вътрешността им лампи на батерия.

 Хартиени цветни тикви за интериора


Източник: craftinessisnotoptional.com







Няма коментари


ключови думи
хартиени тикви, интериор, дизайн, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg