фирми продукти
представяме
работа
 
Преди & След: Компактен гардероб

Вижте как е трансформиран този вграден компактен гардероб. Подредбата в него може да Ви даде някои идеи как да организирате своя гардероб или дрешник така, че да съберете в него всички необходими дрехи и аксесоари, като запазите интериора спретнат и подреден.


Преди трансформацията


Преди & След: Компактен гардероб

Претъпкан, неподреден и нефункционален, гардеробът в спалнята е скрит зад плъзгащи се врати. Той не е особено широк, затова целта е пространството да се използва максимално, за да се съберат всички вещи. Същевременно вещите трябва да са подредени така, че необходимата дреха или аксесоар да са на ръка разстояние. В старата подредба дрехите са окачени върху лоста на монтираната за стената закачалка, а чантите и обувките са натрупани отдолу.


Завески вместо врата

Преди & След: Компактен гардероб

Стандартните плъзгащи се врати спестяват място, тъй като се отварят настрани, но за този малък гардероб те пречат, тъй като блокират средния сектор на помещението. Затова вратите са заменени със завеси, окачени на корниз от външната страна на гардероба.


Сектори по размери

Преди & След: Компактен гардероб

Тъй като една закачалка очевидно не е достатъчна, собствениците са добавили допълнителна система за организация на вещите. Тъй като те искат да съберат разнообразни вещи – ризи, обувки, панталони, чанти, аксесоари, са създадени сектори за различните размери и форми. От едната страна на системата се съхраняват на рафтове сгънати дрехи и обувки по чифтове, а от другата страна са закачалките на два реда. Редовете трябва да са на разстояние поне 90 сантиметра, за да могат да се окачват не много дългите дрехи и аксесоари.


Закачалки за ред

Преди & След: Компактен гардероб

Секторите за сгънати дрехи са част от подвижен аксесоар с рафтове, който е окачен върху лоста. Секторите са с различни размери, за да се съхраняват и обувки по чифтове. Аксесоарът може лесно да се премести, тъй като не е монтиран върху стената на гардероба.


Цветни кодове


Преди & След: Компактен гардероб

Добре е да организирате дрехите си според цветовете, за да ги намирате по-лесно. Според интериорните дизайнери най-добре е да не препълвате гардеробите си на повече от 75%, тъй като така е по-лесно да намирате желаните дрехи, дрехите се мачкат много по-малко, а и има възможност да добавяте нови вещи, без да се налага да махате стари.


Куки за чантите

Преди & След: Компактен гардероб

Добавете куки за съхранение на чантите и аксесоарите – шалове, колани и прочее. Завъртете ги така, че да ги съхранявате компактно, но достъпно.


Лампа за гардероба


Преди & След: Компактен гардероб

Ако гардеробът няма окабеляване и контакт за електричество, както този на собствениците на дома, могат да се добавят лампи на батерии, които да се включват при необходимост. Те се залепват за тава или за стените, в зависимост от това къде е най-необходима тяхната светлина.


Прозрачни кутии


Преди & След: Компактен гардероб

Обувките са поставени в прозрачни кутии, за да се вижда добре съдържанието. Ако се използват непрозрачни кутии, в предната част могат да се изрежат прозорчета или да се поставят лепенки със съдържанието.


Аксесоари за рафта

Преди & След: Компактен гардероб

Акрилните аксесоари за рафтовете дават възможност пространството да се обособи на сектори, за да се съхраняват много повече вещи. Аксесоарите се захващат директно за ръбовете на рафтовете, на желаното разстояние един от друг.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
гардероб, трансформация, интериор, аксесоари

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg