фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за дома с двойна функция

Вижте как можете да си спестите време и средства, като използвате аксесоарите по няколко начина. Така можете не само да се възползвате от многофункционалността на вещите, но и да използвате многократно аксесоари, които иначе бихте изхвърлили. Ето няколко идеи за вещите у дома.


Стъклени топчета за вазите

Идеи за дома с двойна функция

Поставете цветни стъклени топчета на дъното на стъклените вази, в които искате да натопите цветя, за да създадете ефектна основа за букетите. Можете да използвате декоративни детайли, създадени за интериорите или обикновени топчета за игра. Акцентите имат и друга функция – те са основа за стръковете, за да можете да обособите цветята едно от друго във вазите.


Хартиени салфетки за тортите

Идеи за дома с двойна функция

Използвайте обикновени хартиени салфетки за еднократна употреба, за да създадете декорации върху кексовете и тортите. Идеята е страхотна за оформянето на тирамису, върху което да поръсите какао. Изрежете салфетката до размерите на тортата, поставете я върху нея и наръсете с пудра захар. Секторите, които са покрити от хартията ще останат с оригинален нюанс, а другите сектори ще са поръсени със захарта или какаото.


Рамка за картина за дъска със съобщения

Идеи за дома с двойна функция

Вместо да харчите пари за коркова дъска за съобщения за кухнята или домашния кабинет, използвайте стара рамка за картини. Поставете за фон парче бял тапет или картон. Поставете стъкления панел за рамката и окачете на стената или вратата на кухненските шкафове. Използвайте маркер за бели дъски, за да пишете върху стъклото, например покупките за дена или какво ще готвите за вечеря. С гъбичка за съдове или парцал можете да чистите написаното и да го обновявате.


Баня за птици за саксия

Идеи за дома с двойна функция

Старата градинска баня за птици можете да префасонирате като саксия за двора или градината. В зависимост от дълбочината на съда в горната част можете да засадите висящи растения, мъх или сукуленти, които са с не много дълбоки коренови системи. Тъй като съдът не разполага с дренаж, почвата ще задържа влагата по-дълго и ще се налага да поливате зеленината много по-рядко.


Кофа за градинска масичка


Идеи за дома с двойна функция

Ако правите градинско парти или искате да прекарате уикенда на верандата или терасата на своя дом, използвайте кофа с големи размери, обърната върху пода. Върху нея можете да поставите кръгъл поднос и да я използвате като масичка за храна и напитки. Поставете по една кофа до всеки стол или шезлонг, а по желание можете да захванете подноса за кофата с магнит за повече сигурност.


Форми за сладки за празничните лампи


Идеи за дома с двойна функция

Алуминиевите форми за сладки могат да се използват за подсилване на ефекта на празничните лампички. Пробийте малък отвор на дъното на всяка от тях, за да прокарате през отвора лампичките. Мощността им не е толкова голяма, за да загряват аксесоарите, но повърхността на формичките подсилва блясъка на лампичките, тъй като отразява светлината им и придава празничност.


Залепващи се звезди за нощни лампи


Идеи за дома с двойна функция

Самозалепващите се формички за тавана, които поглъщат слънчева светлина и я отдават през нощта, са страхотни акценти за детската стая. Залепете ги върху стената в желаната форма или ги съберете много една до друга, за да създадете ефектна система от нощни лампи. Можете да създадете кант по периферията на дъската на леглото или да изработите интересни форми върху стените.


Щипки за банкноти за снимките


Идеи за дома с двойна функция

Използвайте различни по размери метални щипки за банкноти, за да поставите на бюрото си снимки без рамка. Поставете ги с широката част надолу и захванете снимките с двете захватки.


Щипки за пране за гвоздеите

Идеи за дома с двойна функция

Ако забивате гвоздеи и често наранявате пръстите и ноктите на ръцете си с тежките чукове, използвайте за захват обикновена щипка за пране. Защипете гвоздея с щипката и започнете да нанасяте ударите с чука. Ако не успеете да ударите където трябва, ударът ще попадне върху щипката, а не върху Вас.


Капачки за четките за боядисване

Идеи за дома с двойна функция

Използвайте пластмасови капаци от кутии, за да си осигурите безпроблемно боядисване бе много неразбория и капки боя навсякъде. Срежете с макетен нож капака и проврете четката за боядисване. Като започнете да боядисвате тавана или високи части на помещенията, капките ще попадат на капака, а не по пода. Направете по един детайл за всеки размер четка и използвайте при необходимост.


Източник: realsimple.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, многофункционални аксесоари, декорация, дизайн, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg