фирми продукти
представяме
работа
 
Къща, целуната от цветовете

Забравете за сивото и неутралните интериори. Дизайнерите Лий Биърли и Крис Дрейк избират цял куп ярки тонове за обзавеждането на тази романтична къща в Палм Бийч, Флорида, която използват за бягство от забързания лайфстайл в Ню Ингланд. Те избират къщата, строена през 1939 година, заради нейната средиземноморска атмосфера и чудесна структура, която да използват като основа за своя дизайн. Според думите на собствениците, слънчевите лъчи са техен основен съюзник, затова интериорите са облени от светлина. Светлината подчертава ярките тонове и подсилва ефекта им.

Къща, целуната от цветовете

* Свежите жълти акценти, подсилени от изобилната светлина, създават настроение в просторната всекидневна стая. Луксозните червени завеси са ефектен акцент, координиращ с нюансите на фотьойла в червено. Избраните луксозни материи създават интерес в иначе семпло обзаведеното помещение. Заради ярките елементи в интериора, дизайнерите избират за фон неутрални оттенъци. Кремавото и бежовото  са чудесен избор за всекидневната, тъй като се съчетават добре с акцентите, но не са еднообразни като бялото.

Къща, целуната от цветовете

* Просторната всекидневна има камина, пред която е обособено кътче за разговори. Комбинирани са мебели с различен дизайн, за да се постигне неформален ефект. За да създадат желаната атмосфера дизайнерите са поставили няколко ключови акцента, например картината над камината и огромната масичка пред нея.

Къща, целуната от цветовете

* Фоайето на входа на къщата е обзаведено семпло, но отчетливо. Стените са в лимонови тонове, които създават приятен контраст с белите стълби и металните парапети. Старинните статуи от 18 век, поставени под стълбите, създават скулптурен акцент в интериора.

Къща, целуната от цветовете

* Зелените оттенъци върху стените в библиотеката са комбинирани с кремаво, за да се създаде хармонична палитра. Тапетите са с ефектни мотиви и за чудесен акцент за интериора. Обзавеждането е семпло и ненатрапчиво, за сметка на акцентите. Огромните прозорци  и остъклената врата пропускат изобилна светлина от градината, а бежовите завеси осигуряват уединение.

Къща, целуната от цветовете

* Антрето от страната на двора е изпълнено със слънчеви лъчи. Интериорът включва каменни архитектурни елементи с градински привкус, които са чудесен акцент за помещението. Стаята е една от малкото в къщата, обзаведени основно с неутрални тонове – бежово, кремаво и тъмнокафяво. Обзавеждането е с рустикален чар и практичен характер. До прозореца е оформен кът за сядане с кушетка, фотьойл и рустикална масичка за кафе. Малкото зеброво килимче обединява елементите тематично и добавя уют върху керамичната настилка.

Къща, целуната от цветовете

* Омекотен от жълтото върху стените, интериорът на кухнята е семпъл и спретнат. Комбинирани са керамични плочки, елементи от неръждаема стомана и дървесина. Традиционната комбинация от черно и бяло създава стилна атмосфера, а нежните жълти тонове разведряват интериора. За да създадат унифициран дизайн за всички интериори в къщата си, дизайнерите повтарят цветовете. Така интериорите преливат един в друг и се създава усещане за цялостност. Шахматните мотиви върху настилката са стилен акцент в кухнята, а вградените в кухненските шкафове уреди създават усещане за спретнатост и подреденост.

Къща, целуната от цветовете

* Трапезарията е слънчева и не много просторна, но уютна. Остъкленият бюфет позволява а се поставят на показ цветните аксесоари, за да се използват като цветни детайли в интериора. Те са комбинирани с неутрални бежови и бели оттенъци, а семплата палитра е подсилена с ярки акценти.

Къща, целуната от цветовете

* Семейната стая води с френска врата към градината и открития басейн. Бяло-синята палитра е комбинирана с детайли в зелено и червено, но използвани много оскъдно. Повтарящ се мотив е шахматната настилка, която е съчетана с раираната дамаска на фотьойла в бяло и синьо. Вградените рафтове за книги са чудесен архитектурен детайл, а освен това осигурява достъп до книгите по всяко време. Огромните прозорци осигуряват много слънчева светлина, но ри необходимост кремавите завеси могат да се използват за уединение.

Къща, целуната от цветовете


Източник: traditionalhome.com







Няма коментари


ключови думи
ярки тонове, интериор, дизайн, обзавеждане

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg