фирми продукти
представяме
работа
 
8 есенни неочаквани употреби на домашните вещи

Студените месеци дойдоха, а с тях и повечето часове, прекарани у дома, до камината или печката. Използвайте вещите, с които разполагате у дома, като необичайни аксесоари за грижата за домакинството. Така пестите време и средства, без да се налага да закупувате скъпи алтернативи на аксесоарите за грижа за дома.


1. Шишарки за сандъчетата под прозореца


8 есенни неочаквани употреби на домашните вещи

Ако сандъчетата се намират от външната страна на сградата, отстранете съдържанието им и ги напълнете със сухи шишарки, за да не стоят грозно върху фасадата на Вашия дом. Когато времето се стопли, изхвърлете шишарките и засадете растенията, за да си осигурите свежест и ярки тонове за горещите месеци. Ако сандъчетата са от вътрешната част на прозорците, но не искате да засаждате растения, които да намалят количеството светлина, която навлиза през стъклата, поставете на дъното малко пясък или парчета текстил, а върху парчетата поставете шишарки, цветни декоративни топки и аксесоари, потпури и прочее свежи акценти.


2. Пемза за почистване на пуловерите


8 есенни неочаквани употреби на домашните вещи

Обикновената пемза ще премахне лесно и без особено усилия образуваните по пуловерите топчета. Независимо дали дрехите са от изкуствена или естествена материя, твърдата повърхност на аксесоара обира власинките и обновява плетените тъкани. Те изглеждат като нови и могат да се използват за повече време.


3. Двоен съд за нарязване на пилета

8 есенни неочаквани употреби на домашните вещи

Ако режете пуйка или продукти, които пускат сок, поставете в поднос за сервиране дебела дъска за рязане с малко по-малки размери от основата. При рязане на продуктите сокът ще се стича в секторите между двата съда. По този начин няма да се налага да почиствате кухнята си от петната и ще излеете течността за секунди.


4. Бутилки от вино за ботушите


8 есенни неочаквани употреби на домашните вещи

Съхранявайте високите боти и ботуши, като използвате няколко празни и добре измити и подсушени бутилки от вино. Вмъкнете бутилките в обувките, с гърлото нагоре, за да уплътните структурата им при съхранението, ако предварително изрежете дъното на бутилките, те могат да се използват за проветрение на замърсени ботуши и премахване на неприятни миризми.


5. Гумени ръкавици за премахване на косми


8 есенни неочаквани употреби на домашните вещи

За да съберете натрупаните по тъканите косми от домашния любимец, използвайте мокри гумени ръкавици за домакинска употреба. Поставете я на ръката си и минете с нея върху тъканта. Космите ще залепнат по гумените повърхности. Изплакнете ръкавиците под течаща вода над мивката, като използвате решетъчен аксесоар, който да не позволи на космите да се оттекат в канала.


6. Кашон от вина за обувките в антрето


8 есенни неочаквани употреби на домашните вещи

Не изхвърляйте старите кашони от вино, а ги използвайте за съхранение на няколко чифта обувки в антрето или гардероба. Залепете по външните повърхности цветна декоративна хартия, като използвате обикновено лепило или прозрачно тиксо. Във всеки сектор на кашона можете да съхранявате, в зависимост от размерите на обувките, по една обувка или чифт аксесоари.


7. Щипки за закачалките

8 есенни неочаквани употреби на домашните вещи

За да съхнат дрехите по-лесно или да ги съхранявате в гардероба, използвайте обикновени щипки за пране. Защипете ги върху закачалките, за да ограничите движението на окачените дрехи – летни рокли, потници и престилки. Така изпънати можете да ги съхранявате през студените месеци.


8. Вилица за килимите

8 есенни неочаквани употреби на домашните вещи

Металните вилици са чудесен гребен за сплъстените нишки на килимите в дома. Те могат да разрошат степените сектори върху килима – да речем в онези части на аксесоара, на които са поставени тежки мебели или по които се минава често. Напръскайте секторите със спрей бутилка, пълна с вода и минете с вилицата върху килима, за да разрошите сплъстените нишки на аксесоара.


Източник: realsimple.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, аксесоари, домашни вещи

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg