фирми продукти
представяме
работа
 
Шишарки от филц

Вижте как можете да освежите интериорите си, използвайки традиционните за сезона шишарки. За проектите обаче са Ви необходими не истински плодове от иглолистни дървета, а малко филц и лепило. Създадените от Вас детайли можете да залепите или пришиете върху аксесоарите из дома, върху одеяла и завеси, върху покривката на празничната маса или декоративните възглавници. А когато настъпи зимата, можете да допълните детайлите с традиционните за коледните празници аксесоари и да ги използвате за акцент на интериорите.

Шишарки от филц

Оформените от Вас шишарки с иглолистни клончета са нестандартни и артистични акценти за интериорите, които можете да създадете само с малко цветен филц в зелено и кафяво. Основата на шишарките е от стиропор, оформен като форма и размери. За проекта са Ви необходими вълнообразни ножици, които да изрежат ивиците тъкан, за да наподобяват люспи на шишарка. Акцентите можете да залепите за декоративна хартия или да пришиете за тъканите, или да захванете с безопасна игла, за да можете да ги използвате навсякъде из помещенията.

Шишарки от филц

Какво ще Ви е необходимо, за да ги направите:
вълнен филц в зелено и кафяво; вълнообразни ножици; макетен нож; лепило; стиропорени топки; тънка тел; самозалепваща се материя за апликации.


Как да ги направите:

Стъпка 1:
С ножиците нарежете 3 ивици от кафявия филц, всяка с дължина 35 сантиметра и широчина 2 сантиметра. Оформете ръбовете вълнообразно.

Стъпка 2: Поставете лепило в края на една ивица. За да оформите долната част на шишарките, започнете да навивате филцовата ивица спираловидно. От време на време капвайте по малко лепило, за да захванете филца. При навиването оставете на показ вълнообразните ръбове, като те трябва да сочат надолу. В долната част на шишарките спиралата трябва да е с бе много гъсто разположение на редовете.

Стъпка 3:  Спрете да навивате при височина на намотката 2 сантиметра. Вмъкнете стиропорена топка и залепете с малко лепило филца за основата. Върху долните ръбове на филцовите ивици изрежете V-образни нарези на разстояние 1.2 сантиметра, а по-нататък скъсете разстоянието. Продължете навиването, като постепенно оформяте намотките по-нагъсто, движейки се в посока върха на шишарките. От време на време използвайте малко лепило, за да захванете филца.

Шишарки от филц

Стъпка 4:
В края на шишарките забийте парче тел, като оформите в единия край кукичка. Използвайте лепило, за да захванете телта за стиропорената основа.

Стъпка 5: Оформете поне още една шишарка за всеки аксесоар, за да ги поставите на ″клончета″ зеленина.

Стъпка 6: Срежете овали с размери 7.5 х 11 сантиметра от зеления филц, като използвате парче картон. Срежете няколко ивици от материята за апликации и от филца, с дължина 8 сантиметра. От телта срежете парче с дължина 13 сантиметра.

Стъпка 7:
Поставете телта в центъра на овалите. Отлепете хартиената защита на тъканта за апликации и захванете с гореща ютия за ивицата зелен филц. Поставете филцовата ивица върху телта и активирайте лепилото, за да захванете частите. Можете да използвате и малко силиконово лепило, за да захванете телта за филца, без да се налага да използвате самозалепваща се материя.

Стъпка 8: С макетен нож изрежете по ръбовете на ‘листата’ нарези, за да оформите ‘игличките’  на ‘клончетата’. Можете да създадете заоблени ръбове, за да оформите по-отчетливо всяка ‘игличка’. Увийте телта с кафяво тиксо.

Шишарки от филц

Стъпка 9:
Направете поне три листенца.

Стъпка 10: Проврете телта на листата през куките на шишарките и захванете краищата й. Увийте ги с кафяво хартиено тиксо.

Стъпка 11: Залепете със силиконово лепило аксесоарите върху желаната основа или ги пришийте. Ако искате да използвате многократно шишарките, захванете в задната им част не много голяма безопасна игла.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, декорация, ефектни акценти

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg