фирми продукти
представяме
работа
 
Декоративни рози от есенни листа

Вероятно сте виждали множество рецепти за направата на красиви рози от ярко обагрени есенни листа. Ако обаче все още не сте пробвали да създадете органични акценти за своите интериори от листа, събрани при разходките сред природата, вижте тази лесна идея, с инструкции стъпка по стъпка.

Декоративни рози от есенни листа

Изберете свежи листа, не много сухи и гъвкави като структура, обагрени в желаните тонове и нюанси. Най-добре е да използвате кленови листа, тъй като формата им позволява да оформите листенцата на ‘розите’. Можете да оформите стегнати ‘розови пъпки’ или да включите няколко по-големи кленови листа като ‘розови листенца’, за да оформите разцъфнали съцветия.


Необходими материали:


* няколко есенни листа в разнообразни размери, по десетина за всяка ‘роза’
* няколко къси клонки
* ножици
* зелено цветарско тиксо

Декоративни рози от есенни листа


Инструкции:


1. Вземете едно по-малко листо, поставете го с ярката страна надолу и сгънете горната му част. Навийте навътре и страничните сектори на листото.

Декоративни рози от есенни листа

2. Вземете друго листо и сгънете горната му част. Поставете сгънатото на руло първо листо в центъра на второто и го обвийте със страничните части.

Декоративни рози от есенни листа

3. Продължете с добавянето на листа, като завъртате основата на ‘розата’, за да оформите цветчетата.  Центъра използвайте по-малки листа, а по периферията – по-големи. При създаването на основата стягайте добре детайлите, за да не се развалят цветовете с времето.

Декоративни рози от есенни листа

Декоративни рози от есенни листа


4. Добавяйте листа по периферията, за да постигнете желаните от Вас форма и размери на аксесоарите. Захванете добре всички детайли в основата и започнете да увивате с цветарско тиксо. Уверете се, че сте захванали добре всички части и изрежете тиксото.

Декоративни рози от есенни листа

5. За да оформите по-дълги стебла на ‘розите’ поставете до стеблата на листата дълго клонче и увийте с цветарско тиксо. Ако искате гъвкави основи, можете да използвате цветарска тел, която обикновено е в зелен тон.

Декоративни рози от есенни листа

Декоративни рози от есенни листа

6. Поставете по едно не много голямо кленово листо върху стеблата на розите и го захванете за дръжката с цветарско тиксо – то може да играе ролята на обикновено листо и затова можете да го оформите с ножици. Поставете ‘розите’ във ваза и ги оформете като празничен есенен букет за интериорите.

Декоративни рози от есенни листа

Декоративни рози от есенни листа


Източник: designsponge.com







28 октомври 2011 09:13 | 4udo!
От: elinor
straxotna idea!zavladq me vednaga1jiveq do park i vednaga 6te si spretna edno esenno buket4e ot raznocvetnite i prekrasno obagreni esenni lista!mersi!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
декоративни рози, креативни идеи, органични акценти

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg