фирми продукти
представяме
работа
 
14 уютни есенни проекта - 2

Есента настъпва със своите ярки багри, плодородна реколта и мирис на суха шума от дървета. През студените месеци можете да добавите в интериорите си оттенъците на плодотворната есен и меки материи, които добавят уют в дома. Вижте няколко есенни проекта, с които да посрещнете студеното време и да създадете уютни интериори за себе си и своето семейство.

Част първа


Ленена покривка за масата за хранене с дъбови листа

 14 уютни есенни проекта - 2

Използвайте едноцветна покривка или парче тъкан без мотиви, за да създадете есенни акценти за кухнята и трапезарията. Добавете апликации с формата на дъбови листа в няколко ярки тона, като ги пришиете, залепите с лепило за тъкани или използвате самозалепваща се тъкан за апликации. Оформете клончетата, а по желание добавете изрязани от филц жълъди.


Есенни листа за чиниите


 14 уютни есенни проекта - 2

Обикновените стъклени посуди ще се трансформират в свежи есенни детайли за кухнята и трапезарията, ако добавите откъм долната им част парчета плат и изрезки с формата на листа. Листата изрежете от цветна филцова материя, а задната тъкан изрежете от лен, като очертаете контурите на дъното на чиниите. Поставете листото в центъра на кръга и го залепете с лепило или материя за апликации. Ако желаете, можете да използвате детайлите за поставяне на посудата или да ги залепите с лепило за стъклените повърхности.


Жълъд - игленик

 14 уютни есенни проекта - 2

Този забавен акцент може да съхранява игли и карфици безопасно и с финес. Изрежете частите му от цветен филц, две по две, и ги пришийте една към друга, за да оформите жълъдчето. Оставете малък отвор незашит, за да напъхате пълнежа. Добавете достатъчно памук, вълна или пък пясък, ако искате да поддържате остротата на иглите, и зашийте отвора.


Ленени подложки за хранене

 14 уютни есенни проекта - 2

Есенните интериори на кухнята и трапезарията ще се заредят с доза цвят, ако създадете тези практични подложки за хранене. Срежете парче ленен плат с формата на правоъгълник и размери спрямо Вашите желания. Срежете малко по-малко парче от лен в друг оттенък, например оранжево, и пришийте по ръбовете двата детайла или ги залепете с материя за апликации. Прегънете ръбовете на външното парче, за да обхване вътрешното парче. Залепете с лепило за тъкани. За повече практичност можете да добавите с лепило или топъл силикон две облечени копчета, които да обозначават секторите за приборите.


Уютни домашни чехли

 14 уютни есенни проекта - 2

Създайте уютни домашни чехли за есента, като добавите към обикновени аксесоари апликации с желаните форма и цветове. Свалете от интернет или очертайте на ръка мотивите, например пакетче чай и чаша за чай, изрежете ги от цветен филц и ги пришийте на ръка върху предните части на аксесоарите с конци за бродерия. Можете да използвате и лепило за тъкани.


Кленово листо върху възглавница

 14 уютни есенни проекта - 2

Използвайте схеми, свалени от интернет, оразмерени и принтирани, или очертайте формите с истински листа, които да увеличите на принтера. Използвайте формите за очертаване на контурите върху ярко обагрена филцова материя и изрежете. Пришийте с шевна машина детайлите върху калъфката на избраната декоративна възглавница или използвайте самозалепваща материя за апликации. Минете по ръбовете на увеличените детайли с обточващ шев.


Филцов ръкав за чашите с напитки

 14 уютни есенни проекта - 2

Създайте уютен аксесоар за чашата за кафе и чай в дома или офиса, като изрежете парче цветен филц с желаната ширина. В единия край на парчето, по късия ръб, пришийте илик, а в другия край, на 3-4 сантиметра от ръба, пришийте копче. Ако филцовата тъкан се плъзга добавете от вътрешната страна на аксесоара парче грапав плат. От външната страна добавете цветни апликации с филц и конци за бродерия. За да поставите аксесоара от плат, увийте го и го закопчайте. Той ще осигури по-лесен захват на горещия съд и ще запази температурата на напитките за по-дълго време.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
есенни проекти, интериор, есенни акценти, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg