фирми продукти
представяме
работа
 
Тайната на Соледад

Соледад О’Брайън е известна американска водеща от телевизия CNN, майка на 4 деца, която успява да лавира между кариерата и семейството. За своите 45 години Соледад е постигнала много, а домът й е пример за практичност и семплост. Тя се е доверила на дизайнера Брадли Стивънс, за да създаде уют и функционалност в дома, в който тя и съпругът й отглеждат двете си дъщери и двамата си сина. Апартаментът се намира в Манхатън и отразява нейния начин на виждане за света – ако човек остави на малките и незначителни неща да влияят върху живота му, той трябва да осъзнае кое е важно в живота, като види нещата в по-широка перспектива. Соледад е била на много от горещите точки на планетата, по време на избори, цунами и терористични атаки, затова тя знае много добре колко е важно да отсяваме проблемите. Ето защо нейният дом е гъвкав и се базира на баланса между елементите в него.

Тайната на Соледад


* Основен аспект в дома на журналистката е безопасността по отношение на децата. Тя обръща повече внимание на сигурността, отколкото на модерните и превзети детайли, които изграждат съвременните домове. В дома на семейството няма твърде скъпи вещи, тъканите се изпират, а пространствата са достатъчно просторни за движение и игра. Цветовете, които дизайнерът е подбрал, са меки и ненатрапчиви. Дизайнерът започва работа по проекта в ден, в който семейството прави парти и когато вижда изцапаните със сладолед момичета, възкликва: ‘Разбрах – лесни за пране тъкани.’.

Тайната на Соледад


* Решението на дизайнера за интериорите са ефектни, но издръжливи аксесоари, разделение на помещенията на общи и такива само за семейството, както и огромна стая за игра. Семплите дизайни, изчистени форми на мебелите и ненатрапчивите цветове създават модерни интериори, в които обаче цари атмосфера на домашен уют и топлина. Общите пространства са обзаведени по-изтънчено, тъй като децата почти не ги използват. В трапезарията основна фокусна точка е картината в ярки оттенъци, окачена на стената. Масата за хранене е от стомана, което я прави почти неразрушима от ордата малчугани.

Тайната на Соледад


* Кътчето с банкет и ъглова пейка е тапицирано с екстериорна тъкан, която е здрава и се почиства лесно от петна. Допълнено от две кресла и декоративни възглавници, то е удобно за закуска, за следобедно кафе и похапване по никое време. Малката дървена маса може да се измества настрани, а върху нея могат да се пишат домашните или да се оправят сметките.

Тайната на Соледад


* Кухнята е създадена в традиционен стил, с естествени материали и издръжливи елементи. Тя съчетава стила на дома на Соледад в Лонг Айлънд с този на модерен Манхатън. Тя избягва стерилните пространства, които изглеждат така, сякаш никой не живее в тях. Модерното се комбинира с практицизма, топлата дървесина – с плотовете от естествен камък, а кожената тапицерия на бар столовете допълва естествената атмосфера в кухнята. Помещението е свързано с огромната обща стая, която е отделена с врати от спалните и стаята за игра, които са създадени за ползване от домакинството.

Тайната на Соледад


* Журналистката настоява за гъвкав дизайн, който позволява да се постигне бързо решение за пространствата при необходимост. Например семейството съхранява матраци, които могат да се използват за преспиване на неочаквани гости, като се поставят във всекидневната стая. Детската стая не е много голяма като размери, но е обзаведена с ярки тонове, които създават настроение. Дизайнът е гъвкав и позволява на децата да играят и разхвърлят, без това да създава хаос, който не може да се изчисти с часове.  Стаята на момичетата е създадена с цветни аксесоари и ярки тъкани, лесни за почистване и достатъчно здрави за употреба от малчугани.

Тайната на Соледад


Източник: traditionalhome.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, дизайн, обзавеждане

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg