фирми продукти
представяме
работа
 
Акценти с шарка ''рибена кост''

Разчупеният ефект на така наречените мотиви "рибена кост", които съчетават два нюанса ивици със зигзагообразна форма, може да се превърне в акцент на всички интериори, дори най-монотонните. Вече Ви показахме как да създадете шарката чрез бояджийско тиксо и два цвята боя за тъкани, сега вижте как можете да я създадете чрез щамповане. Този метод е доста по-бърз и лесен, но изисква повече предварителна подготовка и специален комплект инструменти. Вие преценете кой начин е по-лесен за Вас, за да освежите интериорите си с аксесоари със зигзагообразни мотиви.

Вижте още:
Бързо и ефектно килимче със зиг-заг акценти

 Акценти с шарка ″рибена кост″

Щампите можете да използвате за освежаване на тъкани, тапицерии и аксесоари, като можете да съчетавате два и повече нюанса. ″Рибена кост″ е много подходяща за модерните интериори, тъй като е достатъчно ефектна като акцент, но без да се натрапва. В показания проект щампите са използвани за щамповане на парче тъкан, използвана за създаване на тапицерия на седалката на пейка за антрето.

 Акценти с шарка ″рибена кост″

Необходими материали:


* комплект за щамповане, който включва блок, инструмент за резба, мастило и валяк за нанасяне на мастилото; вместо това можете да използвате дървен блок, парче плътен дунапрен или стиропор, инструмент за резба и бои за тъкани
* чиния
* ръкавици
* малък валяк (ако не разполагате с комплект за щамповане)
* едноцветна тъкан

 Акценти с шарка ″рибена кост″

Инструкции:


1. Изберете дизайна, който да щамповате върху тъканите. Изберете ширината и дължината на зиг-заг мотивите. В зависимост от размерите на блока, можете да разположите един, два или три мотива. Изрежете с инструмента зиг-заг щампите, като ги издълбаете на дълбочина няколко милиметра. Тествайте щампите върху хартия, като не забравяте, че мотивите са огледални.

 Акценти с шарка ″рибена кост″

2. Поставете малко от мастилото или боята в малка чиния. Работете с гумени ръкавици. С валяка разпределете равномерно течността върху щампата. Ако искате по-нетрадиционен ефект можете да нанесете мастилото или боята неравномерно, за да се получат неравни като наситеност щампи.

 Акценти с шарка ″рибена кост″

 Акценти с шарка ″рибена кост″

3. За да щамповате мотивите така, че да не се прекъсва дължината на зиг-заг щампите, тествайте върху хартия уменията си, като се стараете да поставяте новите щампи възможно най-равномерно. Ако блокът трябва да бъде доизкусурен с инструмента, тестовите мотиви ще покажат недостатъците.

 Акценти с шарка ″рибена кост″

 Акценти с шарка ″рибена кост″

4. Поставете материята за щамповане върху работна маса и я изгладете. Под нея поставете твърда повърхност, например парче картон. Започнете щамповането от единия край на материята и се движете в посока надясно. Старайте се да щамповате мотивите по редички на разстоянието, на което са зиг-заг щампите върху блока за щамповане. Докато работите внимавайте да не размажете с ръце прясното мастило или боя за тъкани.

 Акценти с шарка ″рибена кост″

5. Щамповайте изцяло тъканта или поставете мотиви само на желаните сектори от материята. Можете да съчетаете зиг-заг мотивите с разнообразни форми, например птица или растение.

 Акценти с шарка ″рибена кост″

 Акценти с шарка ″рибена кост″

6. Оставете материята да изсъхне добре, в зависимост от това какво те използвали за мотивите. Добре е да изчакате няколко дена, за да не повредите щампите при използването на тъканите. Изперете тъканта и я използвайте за проектите за своя дом.

 Акценти с шарка ″рибена кост″


Източник: designsponge.com







Няма коментари


ключови думи
зигзагообразни мотиви, разчупен ефект, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg