фирми продукти
представяме
работа
 
11 интересни дизайна на балкона

Ако и Вие сте като повечето хора в големите градове и живеете в апартамент, вероятно се чудите как да използвате допълнителното пространство на балконите, за да разширите дома си. Вижте няколко интересни проекта с балкони, трансформирани в части от интериорите и използвани като функционални кътчета.


* Макар и тесен, балконът е обзаведен като кът за кафе и закуска. До остъклените прозорци е монтирана малка масичка с две табуретки, а до стената е поставено малко диванче. За да се спести пространство на балкона е поставена тясна саксия до стената откъм помещението.

 11 интересни дизайна на балкона


* В хармония с природата навън, остъкленият балкон е освежен с акценти от зелени растения. Тъй като външното помещение е просторно, то играе ролята на веранда. То е обзаведено с шезлонг и масичка, които са напълно достатъчни за сутрешно кафе и напитка с книга в ръка.

 11 интересни дизайна на балкона


* Истинска стая за принцеси, полувграденото остъклено помещение е част от стаята, в която е създаден сектор за бюро. Интериорите са решени в бяло, розово и пурпурно, а осветлението е оформено на пластове, за да се осигури светлина в секторите, където е необходима.

 11 интересни дизайна на балкона


* Изпълнено с естествена светлина от остъклението, балкончето не е много широко, но е дълго. Обзаведено е с тясна пейка до стената, две табуретки и монтиран на стената рафт – странична масичка. Множеството прозорци осигуряват гледка отвисоко, а пейката е чудесен кът за сутрешно кафе и четене на книги.

 11 интересни дизайна на балкона


* Решеното в пастелни тонове на бежово и зелено помещение е остъклено, а светлината се контролира чрез завеси. Добавени са акценти от зеленина, две екстериорни кресла и малка стъклена масичка.

 11 интересни дизайна на балкона


* Балконът е вграден в помещението чрез частична стена. Остъклението е освежено с щори, за да се създаде контрол върху светлината. Обзавеждането се състои от тясна пейка до стената, няколко декоративни възглавнички, окачени на стената саксии с растения, кръгла масичка и цветно килимче. Така вграденият балкон е част от интериора, но е обособен като отделен кът.

 11 интересни дизайна на балкона


* Огромните остъклени прозорци осигуряват гледка отвисоко към природата навън. Просторният балкон е обзаведен с виненочервени щори, няколко стенни рафта, бюро и стол. Дизайнът е допълнен с няколко акцента, които подчертават семплата и неутрална атмосфера.

 11 интересни дизайна на балкона


* Огромният балкон е остъклен от пода до тавана, което осигурява изобилна светлина и чудесна панорама. Избраните неутрални оттенъци подсилват ефекта и създават уют. Върху стените са монтирани рафтове за книги и аксесоари, а ъгловото бюро с удобен стол използва максимално пространството на балкона, частично вграден в помещението. За да не се спира напълно светлината, двете стаи са отграничени чрез витраж.

 11 интересни дизайна на балкона


* Просторен и светъл, този балкон с остъкление е решен в свежи и много меки оттенъци. Вградената в стената пейка осигурява удобство за четене, а рафтът над нея е чудесен аксесоар за зелени растения. Добавената картина играе ролята на цветен акцент.

 11 интересни дизайна на балкона


* Не много широкото помещение е трансформирано в полуоткрита стая с прозорци и полупрозрачни щори. Бежовата облицовка на стените и меката настилка подсилват усещането за домашен уют. Леко повдигнатото канапе е обзаведено с възглавници за сядане, а вграденото в дограмата на стаята рафтче играе ролята на странична масичка.

 11 интересни дизайна на балкона


* Решеното в много светло пурпурно екстериорно помещение е обзаведено с полупрозрачни завеси до пода, с вградено шкафче в стената, няколко екстериорни столчета и малка масичка. Върху стената е монтирана висяща кошница с пурпурни растения, които са чудесен акцент в интериора.

 11 интересни дизайна на балкона


Източник: shelterness.com







26 октомври 2011 15:18 | balkoni
От: plamen
Идеите са свежи, ще правя скоро ремонт на балкона, дори смята да го разширя за сметка на спалнята /големичка е/. Тук според мен са пропуснати някои основни видове дейности /като пояснение/ относно преобразяването на подобен балкон, а именно хидро и топлоизолациите, дограмата. защото ако само се изпълни дизайна без гореупоменатото, ще се появят проблеми. харесвам предложенията и ще се възползвам от някои .
25 октомври 2011 22:06 | Уютен балкон
От: Поля Боянова
Мнного интересни и приложими неща намирам тук и винаги с интерес ги разглеждам. Радвам се, че мога да се похваля с подобен балкон като на първата снимка! С пейка и парапет от ковано желязо, с фенер и няколко разкошно зелени растения - цяло лято почти постоянно гледах да съм там. А сега просто затворих прозорците и се наслаждавам на гледката. Дано повече хора да се възползват от страхотните ви идеи!
25 октомври 2011 15:20 | Практични балкони
От: Снежанка Василева
Много естетски, практично и красиво!
24 октомври 2011 12:29 | Остъклен балкон
От: Биляна Иванова
Това са чудесни идеи, приложими на практика и то с не много средства. Замислих се и аз да промена интериора на приобщената ми тераса.
1 ]
4 резултата в 1 страница


ключови думи
интересни дизайни, интериори, балкон

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg