фирми продукти
представяме
работа
 
14 полезни съвета за дома

Вижте няколко лесни за изпълнение съвета за поддържане на дома и за решаване на ежедневните проблеми за почистване и грижа. Съветите не изискват специални продукти или инструменти, а могат да се използват във всеки дом.


Почистване на петна от червено вино


 14 полезни съвета за дома

Ако разлеете червено вино върху килима или тапицерията на дивана във всекидневната, поставете върху стара четка за зъби малко крем за бръснене и изтъркайте петната. Оставете да подейства и почистете.

Практични бебешки кърпички
Бебешките почистващи кърпички, които се предлагат в големи опаковки, са чудесен помощник в кухнята, в детската и в банята. С тях можете да почиствате петна, да бършете мръсотия, да попивате течности и да дезинфекцирате.

Почистване на порцелан

 14 полезни съвета за дома

Направете паста от сода за печене и вода. С пастата изчистете замърсените порцеланови съдове, чаши, чайници. Содата е нежен абразив, който ще почисти петната, но няма да повреди порцелана. Тя е щадяща към ръцете и към бюджета.

Концентрация при домакинска работа

Ако не обичате да се занимавате с домакинстване, но Ви се налага, разпределете времето си за задачите, и се старайте да спазвате графика. Например отделете двадесет минути за измиване на съдовете и навийте времето на кухненския таймер. Постарайте се да се вместите в определеното време, но не оставяйте работата недовършена. Предварително разпределеното време ще Ви даде мотивация да работите целенасочено и чевръсто. Пуснете си хубава музика, която ще направи работата още по-лесна.

Уред с много функционалности

 14 полезни съвета за дома

Използвайте безжична прахосмукачка на батерии или зарядно, за да почиствате из дома си. Те обикновено не са много мощни, но могат да почистват разсипани сухи храни, трохи, дори паяжини. За да ги премахнете минете с прахосмукачката и изсипете съдържанието й в кошчето за смет.

Премахване на стикери

За да отлепите стари стикери от повърхностите на шкафовете, мивката и прочее, използвайте памучен тампон и изопропилов алкохол. Напоете тампончето в спирта и натъркайте стикерите. Алкохолът разтваря лепилото и залепналите върху новите стоки етикети, за да ги премахнете лесно с търкане.

Помощ от приятел

Ако се налага по-голямо почистване на дома, винаги е по-бързо и не толкова трудоемко да повикате на помощ роднина или приятел. Ако сте близки със съседите, можете да помагате за почистването на домовете си, като споделяте работата и закупувате заедно по-големи опаковки почистващи детергенти.

Съхранение на вещите


 14 полезни съвета за дома

Органайзерите за обувки от мрежа са много подходящи за съхранение на вещите в банята или пералното помещение. Разпределете ги по джобчетата, за да виждате кое къде стои. Така препаратите и инструментите ще са на ръка разстояние при необходимост. Окачени върху стената, органайзерите не заемат много пространство.

Употреба на старите чорапи

Старите чорапи можете да използвате за почистване на дома и на кухненските повърхности. Наденете чорапа на ръката си и минете с него върху рафтовете, по пода или върху столовете, за да ги почистите от нечистотии. Чорапите са много удобни за почистване на щори, корнизи и врати, тъй като можете да ги избършете с няколко движения. Използваните аксесоари изхвърлете или изперете.

Почистване набързо

Ако очаквате гости, но не разполагате с достатъчно време да почистите всички стаи, фокусирайте се върху банята. Това е помещението, в което гостите изкарват повече време сами и могат да се концентрират върху недостатъците и бъркотията.

Премахване на парафин


 14 полезни съвета за дома

За да почистите втвърдените петна от парафин върху тъкани използвайте парче хартия и гореща ютия. Поставете хартията върху тъканта и минете с ютията. Ютията ще разтопи парафина, а хартията би трябвало да попие парафиненото петно, така че я изхвърлете и изперете тъканите.

Почистване на абажурите

Ако не можете да почистите с прахосмукачка или парцал абажурите на лампите, използвайте ролка за почистване на дрехи. Тя ще поеме нечистотиите с лепкавите си повърхности, както прави с космите и влакната по дрехите.

Премахване на козина


 14 полезни съвета за дома

За да почистите козината на своя домашен любимец от килимите и тъканите в дома си, използвайте гумена домакинска ръкавица. Намокрете ръкавицата и я прокарайте по тъканите. Влажната гума ще полепи космите и ще можете да ги измиете с вода.

Почистване на стъклени съдове
Използвайте сурови оризови зърна, малко вода и няколко капки веро, за да почистите замърсените стъклени съдове. Изсипете ги в съдовете и разтръскайте енергично.


Източник: realsimple.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, полезни съвети, почистване

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg