фирми продукти
представяме
работа
 
Лотосова спалня

Тази семпла, но уютна спалня е създадена чрез употребата на лотосови цветове като основен детайл. Лотосът е внедрен в щампите върху тъканите, като аксесоар, в спалнята и в банята. Съчетаването на сходни, но разнообразни детайли с формата на лотос разчупва скучния интериор и създава хармония.

Лотосова спалня

Тъй като лотосът е водно растение, в интериорите са използвани пастелни оттенъци на синьо и зелено, комбинирани с жълто, бежово и розово. Заради лотосовите акценти интериорите имат хармоничен японски привкус, с екзотични азиатски мотиви.


Декоративни лотосови възглавници

Лотосова спалня

Стандартните декоративни възглавници в цвят дюс са освежени с апликация на лотоси. Те се съчетават с детайли с лотосови щампи в зелено и розово. Двете разновидности на лотосови акценти се комбинират в цялостна концепция за интериора, използвайки сходни тонове и детайли. Зелените и розови тонове се съчетават много добре с оттенъците на синьото и жълтото.


Лотосов детайл

Лотосова спалня

Ефектните лотосови мотиви по периферията на волана на леглото създават водна картина на плаващи в езеро лотосови растения. Разчупеният дизайн е създаден чрез шаблони и боя за тъкани в зелено и розово. Воланът е захванат към матрака на леглото и се спуска до пода. По този начин пространството под леглото не се праши толкова много, а детайлът играе роля на цветен аксесоар.


Лотосов стенен аксесоар

Лотосова спалня

Създадени на принципа на хартиени оригами, трите лотоса, поставени върху цветен фон в рамки, създават ефектни акценти за стените на стаята. Лотосите са в основните тонове на интериорите – зелено, синьо и розово. Можете да ги направите сами от цветна хартия. Вижте тук как да ги създадете.


Лотосова баня

Лотосова спалня

Банята е решена в меки оттенъци на пастелни синьо, бежово и жълто. Обзавеждането е практично, без множество акценти, които да претрупват пространството. Лотосовите мотиви могат да се видят върху почти всеки детайл. Практичната пейка с декоративни възглавници може да се използва за сядане и съхранение на вещи, а стенната поставка за кърпи от метал осигурява лесен достъп до кърпите при нужда.


Лотосови акценти за прозореца

Лотосова спалня

За да не се скрива слънчевата светлина изцяло, върху прозореца не са поставени щори или завеси. За да се осигури уединение, към големия прозорец е добавен панел от цветна хартия, върху която са залепени лотосови форми. По периферията на панела са добавени кантове от бежова хартия.


Лотосови аксесоари

Лотосова спалня

Обикновените хавлиени кърпи за баня са трансформирани в нестандартни аксесоари. По периферията на кърпите, на няколко сантиметра от ръбовете, са добавени кантове с лотоси. Детайлите са обкантени с машинен шев и са захванати към повърхностите със самозалепваща се материя за апликации.


Лотосова завеса за баня

Лотосова спалня

Завесата за баня е от едноцветна материя в жълто, твърде скучна за ефектния интериор на банята. По трите й ръба е добавен декоративен кант с щамповани лотосови мотиви. Кантът е пришит към ръбовете и е с ширина няколко сантиметра.


Лотосови кошници

Лотосова спалня

Част от вещите в стаята се съхраняват в плетени кошници върху пода, които не позволяват да се създаде безпорядък в банята. Кошниците са с вътрешност от плат. По периферията на тъканта са добавени лотосови мотиви в синьо, със семпла структура.


Лотосово килимче

Лотосова спалня

Върху пода е поставено килимче с няколко цвята, синьо и зелено, с детайли в бяло, розово и жълто, с формата на лотус. Килимчето е ефектен и практичен цветен аксесоар, направен от боядисана тъкан, с изрисувани на ръка или с шаблони лотосови детайли. Лотосите са оформени върху фона, един голям и няколко малки, със зелена ивица по ръбовете на правоъгълника.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
спалня, идеи за спалнята, лотосова спалня

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg