фирми продукти
представяме
работа
 
Луксозна яхта сред океана

Четиричленно семейство е избрало за свой дом не двуетажна къща сред природата, а луксозна шхуна, пореща вълните на океана. Подвижният дом е оборудван с всякакви удобства и луксозни съоръжения. Дългата 20 метра яхта притежава няколко високи платна, с които собствениците направляват лодката в желаната посока. Съоръжението се нарича Джуно и е дело на дизайнера Нат Бенджамин.


* Собствениците на яхтата живеят по няколко месеца на лодката и по няколко месеца в дома си в Манхатън. Те са почитатели на обзавеждането, изработено от дървесина, тъй като този материал е топъл и естествен. Собственикът на Джуно работи заедно с дизайнера, за да създаде мечтания от него дом върху вълните на Атлантическия океан. Основната част на шхуната е от дървесина, макар повечето модерни яхти да се строят от фибростъкло и метал. Това е архитектурно кимване към традиционния стил и способ. Мачтите на платната надминават по височина дължината на лодката и осигуряват прецизно управление на плавателния съд по време на пътешествията на собствениците.

 Луксозна яхта сред океана


* Тъй като семейството иска да прекоси Атлантика на яхта, а в дългосрочен аспект да обиколи света по вода, тежката 43 тона шхуна е създадена с издръжлив корпус и качествено управление. Дървеният материал е внесен основно от Суринам, а металните детайли са изработени в американския щат Масачузец. Джуно има радар и навигационна система, но собственикът не е вградил твърде много модерна техника в своя плаващ дом. За семейството е от особена важност не толкова да живеят в лукс, колкото да се чувстват на лодката спокойни и сигурни. Затова яхтата е издръжлива и удобна, но те прекалено превзета като дизайн. На палубата е оформена трапезария на открито, с пейка и маса за хранене, под навеса, осигуряващ сянка и свеж бриз със солен привкус.

 Луксозна яхта сред океана


* В основната кабина се намира леглото и вградените в стената рафтове. Върху таваните са вградени прозорчета, които осигуряват светлина през деня. В шкафовете на цялостната система от дървесина могат да се съхраняват всякакви вещи, а върху рафтовете могат да се поставят предмети, които се използват по често, книги и аксесоари. Върху стената има вградена лампа за четене, а върху тавана са монтирани две по-големи лампи.

 Луксозна яхта сред океана


* Двете легла в другата кабина са оформени стабилно до стените, а основното пространство е оформено като всекидневна, с маса, която може да се използва и за бюро. Почти всички детайли са от дървесина, включително вградените гардероби и врати. До стената е разположена стълба към палубата.

 Луксозна яхта сред океана


* Вътрешните пространства на яхтата са разпределени на няколко сектора, включително кухня и трапезария. Дървените детайли са съчетани с аксесоари в меки оттенъци на зеленото и традиционен стил, за да се създаде винтидж атмосфера. Секторите включват четири сектора за спане, сектор за готвене и хранене, и мокри помещения. Изисканият интериор на Джуно обаче не трябва да се бърка с крехкост, тъй като шхуната е напълно оборудвана за дълги пътешествия до Карибите, до Европа и вероятно до други континенти по света.

 Луксозна яхта сред океана


Източник: architecturaldigest.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, дизайн, обзавеждане

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg