фирми продукти
представяме
работа
 
Правила за обзавеждане на малките помещения

Ако разполагате с твърде малки помещения в своя дом, трябва да подберете внимателно мебелите и аксесоарите в обзавеждането, за да използвате максимално пространството на стаите. Има трикове с цветове, мебели и детайли, с които да разширите оптически помещенията. Вижте няколко правила за обзавеждане.


Малка спалня

Правила за обзавеждане на малките интериори

Ако искате да поставите в спалнята голямо легло, трябва да го обособите като фокусна точка. Добавете цветни детайли, например ярко обагрен юрган и декоративни възглавнички. Създайте симетричен интериор чрез странични масички и лампи. От всяка страна на леглото трябва да бъде оставено достатъчно пространство, за да се минава. Ако таваните са скосени, боядисайте ги в искрящо бяло, а стените решете в пастелни тонове.

* Ако помещението се намира на по-висок етаж, няма необходимост да добавяте щори или пердета. Оставете прозорците семпли и неприкрити, за да навлиза светлината в помещението. Светлите тонове и повечето светлина разширяват оптически интериорите, и създават усещане за свежест. Можете да боядисате прозоречните рамки в контрастен оттенък.

* Вероятно ще решите, че ако добавите минимум мебели, помещенията ще са по-просторни като дизайн. Според специалисти обаче поставянето на картини, шарки и цветове всъщност разширява визуално интериорите и ги прави по-гостоприемни.


Малка кухня

Правила за обзавеждане на малките интериори

В кухнята или трапезарията, ако не разполагате с много пространство можете да поставите висок бюфет. Бюфетът може да играе ролята на шкаф за съдове и прибори за хранене, както и на рафтове за цветни акценти. Ако поставите ярки детайли така, че да се виждат добре, те могат да се превърнат във фокусна точка, така че семплото обзавеждане да не бие на очи. Бюфетът може да играе ролята и на стена между кухнята и трапезарията.

* Разноцветните керамични чинии са чудесни акценти за откритите рафтове на шкафа или при остъкление. Боядисайте бюфета в бяло, за да създадете контраст и облепете задните му части с декоративна хартия, за да добавите цветен фон.

* Кръглите маси пасват по-добре на малките пространства, отколкото правоъгълните, независимо, че не обхващат ъглите. Освен това край кръглата маса могат да се поставят повече столове за хранене.


Малка гостна

Правила за обзавеждане на малките интериори

Съчетанието между силно еспресо и искрящо бяло създава приятен контраст и уют в гостната стая. Допълнени от ярки детайли, контрастните оттенъци обогатяват помещението и създават усещане за гостоприемство. В малките пространства добре стоят принтовете с геометрични шарки и големите щампи.

* Боядисаните в бяло скосени тавани и подове отварят пространствата, а малкото килимче добавя нежен акцент.

* Ако съчетаете мебели от няколко стила, малките помещения ще получите по-приятен дизайн. Разнообразието от стилове създава усещане за удобство и непреходност.

* Избирайте мебели с няколко функционалности, например канапе, което се разтяга и може да се използва за спане. Страничният шкаф пък съхранява част от вещите и играе ролята на странична масичка за лампата и други аксесоари.


Малко антре

Правила за обзавеждане на малките интериори

Малкото антре изглежда по-просторно, ако в него навлиза достатъчно светлина. Осигурете си я чрез остъклена входна врата или прозорци. Добавете шкаф за аксесоарите, столче или пейка, и произведения на изкуството върху стените.

* Стените изглеждат чудесно, ако в долната им част е монтирана ламперия, а в горната са поставени щамповани тапети. Координирайте оттенъците на двете части, за да не изглеждат интериорите кичозни.

* Ако в антрето няма достатъчно пространство за масичка или шкафче, поставете обикновено столче. Използвайте пространството върху стените и върху вътрешната част на вратите, като монтирате дъска за бележки, закачалки, рафтчета.

* Ако пространството в антрето е малко, заменете стандартните врати с такива с остъкление, прозрачно или матирано стъкло, с арки или с плъзгащи се системи.


Източник: familycircle.com







30 юли 2011 18:16 | Малка детска стая
От: dupkov
Подходящо е направата на двойни легла - едно над друго.Спестява много място за бюро,гардеробче и т.н.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
интериор, малък апартамент, идеи за обзавеждане, правила за обзавеждане

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg