фирми продукти
представяме
работа
 
Трансформация в 3 стъпки: Слънчева стая

Тази слънчева стая разполага с огромни прозорци, които осигуряват естествена светлина в помещението. Това позволява тя да се оформи в светла и изпълнена с цвят всекидневна. Вижте трансформацията в три стъпки, които позволяват реконструкцията да се изпълнява на етапи, за да не се натоварва бюджета.


Стъпка  1: Скучен дизайн

 Трансформация в 3 стъпки: Слънчева стая

Интериорът има огромен заряд, но потенциалът не е напълно разгърнат от дизайна. Прозорците, обърнати в посока юг, осигуряват светлина и топлина, а страхотната подова настилка е основно положително качество на помещението. Палитрата в интериора, обаче, макар да включва меки и неутрални тонове, не създава условия, в които да се разгърне изобилната светлина от прозорците. Мебелите са семпли, но удобни, но тапицерията им е скучна и безинтересна. Масичката за кафе от дърво се съчетава добре с мебелите за сядане, но дизайнът й е твърде официален.


Стъпка 1: Симпатично, но скучно

 Трансформация в 3 стъпки: Слънчева стая

Мебелите са с минималистичен дизайн и меки извивки, а цветовете са неутрални. Върху дървената настилка е добавено килимче в какаов оттенък, който обособява кът за сядане. Освен  двете неголеми канапета, стаята е обзаведена с два фотьойла, масичка за кафе и странична масичка от дърво, допълнени с подова лампа за вечерните часове. Стаята включва 11 прозореца, което й осигурява достатъчно естествена светлина, но палитрата е недостатъчно ярка и  интересна. Щорите са практични, но остарели като дизайн.


Стъпка 2: Повече цвят


 Трансформация в 3 стъпки: Слънчева стая

Върху двете канапета е поставена нова тапицерия в пастелни нюанси, които разгръщат потенциала на обзавеждането. Тези нюанси задават нова палитра на интериора, с основни цветове синьо, кафяво и зелено.


Стъпка 2: Цветове и акценти

 Трансформация в 3 стъпки: Слънчева стая

Кафявото килимче е заменено с такова в светлосин тон. То е  по-малко, но съответства на новата палитра в стаята, а и стои чудесно на фона на натуралния дървен под. Върху мебелите за сядане са добавени свежи декоративни възглавнички на райета. Добавени са бамбукови щори в какаово, както и акценти в свеж жълт тон. Стените в бежово са пребоядисани в мек  ванилов оттенък.


Стъпка 3: Допълнителна доза уют


 Трансформация в 3 стъпки: Слънчева стая

Третият етап на трансформацията използва изцяло основата от предишните два етапа, но ги допълва. Към бамбуковите щори са добавени завеси  в синьо и бежово, които са съчетани с палитрата на  стаята. Те дават допълнителна възможност за контрол на естествената светлина  от прозорците. Върху радиатора е добавена решетка в зелено, а  мебелите са преподредени. Към обзавеждането е добавен дървен стол, а масичката за кафе е боядисана в жълто. Жълтото е  добавено като нов цвят към вече съществуващата палитра, без да се променя тя.


Стъпка 3: Семпли детайли


 Трансформация в 3 стъпки: Слънчева стая

Цветовете на стените  са запазени от втория етап на трансформацията. Ваниловите тонове и кафевите оттенъци се съчетават чудесно, а зеленото и синьото ги допълват страхотно. Върху пода е добавено килимче на карета в бяло и зелено. Тапицериите на мебелите са изработени от синтетика, тъй като тя е по-издръжлива на слънчевите лъчи от естествените материали, например коприна.


Стъпка 3: Акценти за интериора

 Трансформация в 3 стъпки: Слънчева стая

Върху  решетката на радиатора са поставени стъклени детайли, които допълват дизайна на стаята. Цветовете на стъклото също са в тон с интериора.


Стъпка 3: Трансформация на фотьойла

 Трансформация в 3 стъпки: Слънчева стая

Фотьойлът е тапициран с мек зелен тон, а до него е поставена подова лампа, подходяща за четене. Страничната масичка е  боядисана в сходен зелен оттенък. Върху решетката  е оформена пейка до прозореца, допълнена с тапицирана седалка в синьо и меки възглавнички в пастелни нюанси на зелено и синьо.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, всекидневна стая, реконструкция

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg