фирми продукти
представяме
работа
 
Винтидж стол от... стар куфар

Ако разполагате със стар куфар, който нямате намерение да използвате, не го изхвърляйте, а го трансформирайте в практична мебел за двора или всекидневната стая. С не много средства и време можете да създадете този нетрадиционен детайл от обзавеждането, без да са необходими някакви специални знания и умения.

стол от куфар


Вижте още: Практично кучешко легълце от... стар куфар


Нестандартният дизайн на винтидж стола и компактните му размери го правят подходящ за всяка стая на дома, тъй като мебелът е лесно подвижен. Макар заради добавените седалка и облегалка куфарът да не може да се затваря, той може да се допълни в задната част с метална скоба, за да не се движи облегалката за гърба.

стол от куфар

стол от куфар


Необходими материали:

* стар куфар
* 4 броя дървени крака за мебели, с метални аксесоари за монтиране
* 4 броя винта за дървесина
* парче шперплат с размерите на вътрешността на куфара
* дунапрен или дебели възглавници
* игла и конец
* пистолет за топъл силикон


Инструкции:


1. Почистете добре куфара отвътре и отвън. Измерете дълбочината на двете му части, за да ушиете възглавниците, и дължината и ширината му, за да изрежете шперплатовото парче.

стол от куфар


2. Напръскайте дървените крака с желания цвят боя и я оставете да изсъхне.

стол от куфар


3. Ако не използвате готови възглавници за седалката и облегалката, ушийте ги и ги подплатете с дунапрен. Създайте в горната част на двете уплътнения туфи и ги пришийте с игла и конец. Гъстотата на туфите зависи от Вашето желание. Показаната техника включва редове от по три и две туфи в шахматен вид. Тропосайте уплътненията по ръбовете, за да ги зашиете.

стол от куфар

стол от куфар


4. Откъм гърба на туфите поставете по малко течен силикон, за да добавите стабилност към възела.

стол от куфар


5. Срежете парчето шперплат и го поставете на дъното на куфара. Обърнете куфара върху голяма кофа или шкаф. Поставете металните аксесоари за краката за мебели и ги завинтете с винтове в четирите ъгъла. Винтовете трябва да преминат през шперплатовия материал, за да застанат по-стабилно.

стол от куфар

стол от куфар


6. Добавете към аксесоарите крачетата и ги завинтете към основата.

стол от куфар


7. На дъното на куфара поставете уплътнение от дунапрен, за да повдигнете седалката. Изрежете парчетата, за да се вместят добре.

стол от куфар


8. Нанесете тънък слой лепило върху дъното и поставете дунапрена. Притиснете с няколко дебели книги, докато лепилото стегне. Върху дунапреновите парчета нанесете лепило и поставете възглавницата за седалка. Притиснете добре и изчакайте лепилото да изсъхне добре.

стол от куфар

 Нанесете тънък слой лепило върху горната част на куфара, за да залепите облегалката за гърба. Можете да добавите дунапрен, а можете да залепите възглавницата за облегалка директно. Притиснете и оставете лепилото да стегне.

стол от куфар

стол от куфар

Можете да поставите мебела в ъгъла на стаята като удобно столче за сядане и четене. Ако облегалката се опира о стената, не е необходимо да добавяте скоби.

стол от куфар



Източник: seekatesew.blogspot.com







9 август 2011 23:42 | interesno
От: petrova
edin uikend rabota-a rezultatat e prosto neveroaten-stajata za gosti pridobi neverojaten akcent-vsi4ki me pitat otkade kupi taja djadja:)
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
стол, винтидж мебели, трансформации

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg