фирми продукти
представяме
работа
 
Шикозна малка баня

Тази малка баня е реконструирана, за да се превърне в малък шикозен оазис. Макар че е с ограничени пространства, стаята е обзаведена минималистично и с естествени детайли, така че интериорът не изглежда нито мрачен, нито тесен. Палитрата е натурална, а обзавеждането е семпло, допълнено с ненатрапчиви акценти.


Натурални акценти

 Шикозна малка баня

Органичните детайли в интериора на банята създават настроение и усещане за СПА оазис. Меките тонове на бежовото, бялото и зеленото се съчетават прекрасно, без да контрастират. Стените в ментово зелено са подчертани от снежнобелите детайли и са допълнени от теракотените оттенъци на облицовките. Завесата на прозореца съчетава трите основни нюанса и обединява палитрата.


Естествен дизайн


 Шикозна малка баня

Стените са решени чрез зелена боя и керамични плочки в бежово. Върху стената са добавени рафтчета за хавлиените кърпи за баня, а ваната е допълнена с метална поставка за продуктите. Добавена е и малка саксия със свежа зеленина до прозореца.


Щори за прозореца


 Шикозна малка баня

Грубата материя на щорите е щампована в трите основни цвята в интериора – бяло, кафяво и зелено, в няколко нюанса. Ботаническите мотиви допълват органичния дизайн на банята и е чудесен акцент за интериора. Поставени върху прозореца, щорите осигуряват уединение в помещението, без обаче да възпират естествената светлина. Тя е основен фактор при оформянето на малките помещения, тъй като визуално разширява пространствата, особено ако се съчетае със светли тонове.


Артистични стени


 Шикозна малка баня

Добавените детайли върху стените са лесни за изпълнение, но много ефектно допълнение към натуралния им дизайн. Създадените от акрил цветчета за залепени към стените несиметрично. По този начин детайлите създават дизайн, който наподобява полянка сред природата, особено като се има предвид цвета на фона. Цветчетата са залепени върху две от стените, създавайки унифициращ ефект в посока към прозореца. Детайлите допълват мотивите върху щорите.


Стъклена стена


 Шикозна малка баня

За да не се стеснява помещението и да се запази уединението при използването на душ, стената между ваната и душа е частично остъклена. Това дава възможност на светлината да се разпръсква навсякъде из банята, без обаче да се създава отворен дизайн на помещението. Остъклението предпазва разпръскването на водата от душа настрани. Върху стените са оформени ненатрапчиви детайли с мозайка, които са разнородни по дизайн, но със сходни багри.


Шикозен душ


 Шикозна малка баня

Макар и малък, душът е практичен и оформен чрез стъклени повърхности. Стените му са решени в бежово, с керамични детайли под формата на мозайка. Стъклените повърхности отделят пространствата, но без да ги изолират. Мозайката създава интересен акцент в малката баня.


Мивка с огледало


 Шикозна малка баня

Срещу ваната и душа са оформени няколко стенни ниши за вещите в банята. Мивката е вградена в шкаф за баня и е допълнена с малко огледало с бяла рамка. Нишите са обагрени с меки бежови багри, които създават акцент, без да контрастират на зелените стени. Мивката е оцветена в бяло и светлосиво, и разполага с поставка за хавлиите отстрани.


Ниша на стената


 Шикозна малка баня

Нишите са превърнати в рафтчета, които спестяват от пространството в помещението. Добавени са дървени рафтове, върху които са поставени вещите. Дизайнът им е вграден в общия дизайн.


Акцентни детайли


 Шикозна малка баня

Не много скъпите керамични плочки в бежово са освежени с акцентен мозаичен детайл по дължина на стените. Детайлът е ефектен, но ненатрапчив.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
баня, интериор, обзавеждане, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg