фирми продукти
представяме
работа
 
Традиционна котидж кухня в синьо и бяло

Тази кухня се намира в къщата на професионален градинар, който иска да създаде интериори, пълни с цветове, но и свързани тематично с природата. Внимателното планиране на разпределението на кухнята създава функционален интериор, в които са решени някои от основните проблеми в кухненските помещения.


Светла и свежа кухня


Традиционна котидж кухня в синьо и бяло

Въпреки че помещението не е никак малко, разпределението на вещите е от съществено значение за функционалността на кухнята. Кухненският остров се намира в средата на стаята и играе ролята както на плот за готвене, така и на маса за закуска. Кухнята е трансформирана в семейно помещение, което е не само за хранене, но и за забавление на цялото семейство. Палитрите са меки и  натурални – бяло, синьо, сиво и бежово. Дизайнът е семпъл, но практичен, минималистичен, но традиционен.


Кухненски остров


Традиционна котидж кухня в синьо и бяло

Кухненският остров е практичен детайл към кухнята, който от едната страна е кухненски плот, а от другата – барплот с високи столчета. Островът е фокусна точка в помещението и включва вградена мивка. Решен е в синьо и бяло, и свързва визуално детайлите в кухнята.


Семпъл детайл


Традиционна котидж кухня в синьо и бяло

Кухненската печка е вградена в долните шкафове така, сякаш е част от обзавеждането. Шкафовете са решени в синьо и сиво, а горният ред е изцяло в бяло, включително аспираторът. Добавени са детайли в бяло и в пастелни  нюанси.

Традиционна котидж кухня в синьо и бяло

Стените на кухнята са решени в синьо, а секторите до кухненските плотове са облепени с бели керамични плочки, но към тях са добавени ефектни детайли в бежово. Така облицовката е сравнително евтина за изпълнение, но е и достатъчно нестандартна, за да създаде акцент в интериора. Керамичните плочки са достъпен и лесен за почистване материал.


Скрити шкафове

Традиционна котидж кухня в синьо и бяло

За да е кухнята по-пригледна като дизайн, микровълновата фурна е поставена в ниша, скрита зад бяла дървена вратичка. Вратичката се отваря нагоре и прави уреда по-леснодостъпен, спестявайки място върху кухненските плотове.


Закътан център за печене


Традиционна котидж кухня в синьо и бяло

Този ъгъл е обособен за готвене и печене. Долните кухненски шкафове съхраняват аксесоарите и приборите за обработване на продуктите. Те се състоят от чекмеджета вътре в шкафа, както и от рафтчета, върху които стоят плетени кошнички с част от вещите.


Кошнички за вещите


Традиционна котидж кухня в синьо и бяло

Плетените кошнички са функционални аксесоари за съхранение на вещите, тъй като събират много неща. Те стоят в тесни ниши в долните кухненски шкафове и са леснодостъпни при необходимост. Свободно място се е отворило при редизайна на помещението, при който мивката е демонтирана от кухненските плотове и е прехвърлена върху кухненския остров. Това освобождава пространство за вещите.


Кухненска пейка до прозореца

Традиционна котидж кухня в синьо и бяло

Удобна и практична пейка, монтирана към стената до прозореца, осигурява пространство за вещите и за сядане. Кухнята е отворена директно към градината, затова този кът играе ролята на антре. Семплата конструкция на пейката е допълнена с удобна възглавничка на седалката.


Кухненски банкет за хранене


Традиционна котидж кухня в синьо и бяло

До пейката е обособено кътче за хранене с вграден кухненски банкет. Към него е добавена малка маса и семпъл стол. Възглавничката на седалката е от същата материя като тази на пейката, а цветовете са меки и непретенциозни. Ъгълът е допълнен с няколко цветни детайла в ненатрапчиви оттенъци, които допълват мекото съчетание между синьо и бяло.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, кухненски интериор, котидж кухня

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg