фирми продукти
представяме
работа
 
Проекти за дома с прежда

Преждата е сравнително евтин и лесно достъпен материал за създаване на цветни и нестандартни детайли за дома. Тя може да се използва не само за плетене и бродерия на тъкани, но и за бродиране на мебели и аксесоари. Ярките цветове на преждите могат да се трансформират в ефектни акценти, с които да разгърнете въображението си в интериорите. Вижте няколко идеи.

Проекти за дома с прежда


Дървен стол с розички

Проекти за дома с прежда

Този грозен и стандартен дървен стол притежава голям потенциал, който обаче трябва да бъде разгърнат чрез подходящ проект. Структурата му е стабилна и здрава, но му липсват цвят и детайли.

Проекти за дома с прежда

Столът е пребоядисан с боя в цитрусов тон на оранжевото а върху седалката е добавена семпла възглавничка за сядане в розово и жълто. Облегалката е освежена с няколко детайла във формата на розички, създадени от розов памучен плат. Листенцата на цветовете са изрязани от плата и са залепени към облегалката на стола с топъл силикон. В центъра на всеки цвят е добавен детайл от жълта прежда. Детайлите могат да се прикрепят към основата и чрез нишка, вдяната в голяма игла за бродерия. Към цветчетата се добавят листенца от зелена тъкан и детайли от прежда в зелено.


Кош за преждата


Проекти за дома с прежда

Можете да си направите практичен кош за съхранение на кълбата прежда от стара дървена щайга. Непотребният аксесоар може да се трансформира само чрез малко прежда и дрелка.

Проекти за дома с прежда

Аксесоарът се почиства и при нужда върху повърхностите се нанася лак или боя. Върху щайгата е добавен детайл от цветна прежда в бяло, зелено и жълто.  Детайлът представлява изображение на глухарче и е направен чрез специфична бродерия върху дървото. В аксесоара са пробити отвори на равни разстояния, през които е провряна нишката на преждата. Друг начин е да използвате лепило, с което да закрепите предварително създадените детайли.


Дървен гардероб с детайли


Проекти за дома с прежда

Този стар дървен гардероб не притежава необходимото очарование. Той е скучен и обикновен, но с малко прежда и боя ще се трансформира в акцент.

Проекти за дома с прежда

Гардеробът е боядисан изцяло в наситен бежов оттенък. Върху основния фон, с шаблони, са добавени букви, които изписват цял израз и които обхващат предния панел на мебела и част от страничните  му стени. Това създава релефен ефект. През вратичките са пробити малки отвори, през които е добавена бродерията.

Проекти за дома с прежда

Детайлите представляват семпло цвете в зелено и синьо. Зелените акценти са добавени чрез бродерия, а сините са създадени от вълна, завързана на френски възел.


Детайли от вълна

Проекти за дома с прежда

Използвана е непредена вълна, боядисана в наситен пурпурен цвят. Откъсва се парче с дебелина 2-3 сантиметра и се усуква. Завързва се на възел без да се стяга възелът. Краищата се прокарват през средата на възела и се зашиват към задната част на детайла.


Горна дъска с чар

Проекти за дома с прежда

Тази стара дъска за легло е безинтересна и изхабена. С малко боя и прежда, тя ще се превърне в нестандартен детайл за спалнята.

Проекти за дома с прежда

Повърхностите са боядисани в бяло, което е добра основа за цветните нишки на преждата. Върху фона са изрисувани контурите на цветя, като е използван перманентен маркер. През дървесината са пробити с дрелка отвори за бродериите.

Проекти за дома с прежда

С голяма игла, в която е вдяната прежда, са оформени детайлите в лилаво, жълто, зелено и червено. Ако дъската е твърде дебела, детайлите могат да се изпълнят върху памучна тъкан, която да се захване към основата с такер.


Източник: bhg.com   







23 юни 2011 22:12 | сръчни ръчички
От: Natalia Vangelova
Направено нещо със събственни ръце доставя максимум удоволствие и удовлетворение че удължаваш живота на някои все още потрбни неща.
23 юни 2011 20:12 | УНИКАЛНО
От: Kali
Много ми допаднаха идеите!
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
проекти, цветни детайли, прежда, ефектни акценти

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg