фирми продукти
представяме
работа
 
3 креативни проекта за градината

Независимо дали разполагате с двор, голяма градина или тераса, можете да добавите към екстериорите зеленина с тези лесни за изпълнение идеи. Те могат да се изработят с подръчни материали, превръщайки обикновените вещи в красиви аксесоари за растенията.


1. Вертикална градина от дървени палета

3 креативни проекта за градината

Ако разполагате с малка градинка или тераса, можете да се насладите на свежестта на зеленината, без да отрупвате и без това ограниченото пространство със саксии и висящи кошници. Използвайте обикновени дървени палета, за да създадете вертикална градинка с избраните растения. Така ще оползотворите пространството върху стените на терасата или върху фасадата на сградата, което обикновено стои празно. За да направите основата, използвайте две палета, като предварително облицовате задната и страничните части с найлон или мушама. Захванете материята към дървените конструкции чрез тапицерски телбод, като се уверите, че я сте захванали стабилно на всички сектори. Оставете празен само предния панел на двете палета.

3 креативни проекта за градината

3 креативни проекта за градината

Поставете палетата легнали върху пода и изсипете почвената смес. В отворите между дървените летви засадете растенията. Старайте се да ги засаждате нагъсто и така, че да не падат при изправяне на палетата. Окачете или облегнете двете основи върху стената, така че да са стабилни. Напоявайте растенията в посока от горе надолу или със спрей, пълен с вода.


2. Стара автомобилна гума със зеленина

3 креативни проекта за градината

Използвайте стара гума, за да засадите в нея зеленина, подобно на висяща кошница. Ефектният акцент е лесен за направа и освен това е евтин начин да освежите екстериорите. Окачете гумата за метална верига върху кука, монтирана за тавана на верандата или за стената на сградата. Провисете я на желаната височина. Засадете във вътрешната част желаните растения – по възможност сукулентни, които не изискват особено грижи и много напояване. Можете да засадите растенията само в средата или по цялата ширина на гумата.


3. Висяща градина от водосточни детайли

3 креативни проекта за градината

Използвайте обикновени метални или пвц улуци – стари или нови, за да създадете висяща градина за дома или градината си. Окачете улуците вертикално чрез метални свръзки и пробийте дренажни отвори на дъната им. Провисете цялата градинска система за някое дърво, за кука или за тавана на верандата. Засадете растенията по цялата дължина на всеки детайл и ги поливайте по стандартния начин. Градинският детайл е чудесно решение за малките екстериори, както и като ефектен параван за уединение от съседите.

3 креативни проекта за градината

3 креативни проекта за градината

3 креативни проекта за градината

3 креативни проекта за градината


Източник: shelterness.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, екстериор, красиви аксесоари, проекти за градината

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg