фирми продукти
представяме
работа
 
Няколко начина да освежите входа на дома си

Независимо дали живеете в къща или апартамент, входът на дома Ви е онзи елемент, който създава първото впечатление на Вашите гости. Вижте няколко начина да създадете красив, практичен и функционален вход за дома си.


Водете гостите към дома си

Няколко начина да освежите входа на дома си

Създайте детайли, които да отвеждат гостите до входната врата – криволичеща пътечка или стълби. Колкото по-креативен е детайлът, толкова по-силен ще е ефектът. Създайте например система от стъпала с ширина около 1 метър, които да са разпределени несиметрично. Погрижете се за практичните аспекти на стълбището, като се уверите, че стъпалата няма да се плъзгат при дъжд и сняг.


Изчистен дизайн

Няколко начина да освежите входа на дома си

Не позволявайте високи растения или безпорядък да скриват гледката към входа на Вашия дом. Срежете прекалено порасналата зеленина и почистете излишните предмети на входа. Най-лесният начин да създадете усещане за стил и изящество е да използвате силата на симетрията – разположете няколко саксии с растения от двете страни на стъпалата или на входната врата.


Цветен акцент

Няколко начина да освежите входа на дома си

Най-евтиният и лесен начин да създадете акцент на входа на своя дом, е да боядисате входната врата в наситен оттенък. Ярките цветове се съчетават особено добре с неутрална основа, стени в бяло или фасада от камък. Съобразете цвета с вида на сградата, на фасадата и облицовката, както и с другите цветове в екстериора.


Детайл с индивидуален чар


Няколко начина да освежите входа на дома си

Спрямо вида на архитектурата на Вашия дом можете да добавите детайли, които да създадат персонално очарование на входа. Такива са декоративните фризове, ъглови скоби, колони, табелки. Боядисани в снежнобяло, те ще създадат невероятен контраст на фона на неутрална основа. Добра идея е да добавите например декоративна табелка с името на улицата, фамилията си или номера на адреса.


Повече светлина

Няколко начина да освежите входа на дома си

Доброто осветление е от съществено значение за входа на дома, особено ако живеете в къща или малка сграда с двор. То означава не само практичност, но и безопасност. За да спестите електричество, изберете енергоспестяващо осветление или инсталирайте детектори за движение, които автоматично включват лампите, когато някой наближи входа. Ако домът Ви разполага с пътечка в двора, погрижете се тя да е добре осветена – за Вашата собствена безопасност и тази на гостите Ви.


Дизайн нашироко


Няколко начина да освежите входа на дома си

Ако имате възможност, създайте дизайна на входа, без да пестите пространство и средства. Заложете на качествени материали, тъй като детайлите трябва да устоят на взаимодействие с вятър, студ, слънце и дъжд. Това е и добър начин да вложите средства в дома си – ако някой ден решите да го продавате, тези детайли ще вдигнат цената му.


Защитна веранда

Няколко начина да освежите входа на дома си

Ако живеете в къща, създайте покрив над верандата или поне в сектора, където е входът на дома. Същото важи и ако живеете в малка сграда с входна врата, която се заключва. Покривът ще защитава гостите Ви от дъжда и вятъра, докато чакат да им отворите вратата, а и ще Ви предостави кътче за отмора на открито на верандата. Поставете няколко кресла и се наслаждавайте на слънчевите дни на сянка.


Повтаряйте елементите в екстериора


Няколко начина да освежите входа на дома си

Свържете тематично входа на своя дом с интериорите, като използвате повтарящи се детайли. Това ще създаде хармоничен и унифициран дизайн, и ще обедини визуално вътрешните и външни пространства. Такива детайли могат да са например цветовете, архитектурни акценти, формата на вратите и прозорците, и прочее.


Източник: bhg.com   







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, екстериор, свежи детайли, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg