фирми продукти
представяме
работа
 
Еко килимче от стари хавлиени кърпи

Ако сте събрали цял куп стари кърпи, които се чудите какво да правите, ето една идея. Тя е лесна за изпълнение, а освен това е много евтина. Готовия аксесоар – екологично килимче, можете да използвате навсякъде в дома си – в банята, кухнята, детската стая или спалнята. Можете да оформите килимчето в един цвят или да съчетаете няколко разцветки. А ако обичате креативните хрумки, можете дори, с малко предварително планиране, да създадете мозайка и дори фигурки.

Еко килимче от стари хавлиени кърпи

Преди да започнете проекта, изперете добре кърпите и ги оставете да изсъхнат. Ако ще използвате килимчето на места, на които има голямо движение, по-добрият вариант е да не използвате светли цветове или предварително да боядисате детайлите в по-наситени оттенъци. Освен стари кърпи – хавлиени и кухненски, можете да използвате и всякакви парцали, които вече не употребявате. Ако използвате стари микрофибърни кърпи за направата на килимче за банята или кухнята, аксесоарът ще притежава особено добри абсорбиращи качества.


Какво Ви е необходимо:

* стари кърпи
* ножици
* пластмасова или гумена мрежа – неплъзгаща се; можете да закупите готова изтривалка от този тип или да изрежете парче от материала

Еко килимче от стари хавлиени кърпи


Как да ги направите:


1. Изперете кърпите и ги оставете да изсъхнат добре. Ако решите да ги боядисвате в други разцветки, направете го преди да започнете да работите.

2. Срежете основата на желаните размери – това ще са размерите на килимчето. Добре е да изберете мрежа от гума, за да си осигурите неплъзгаща се гърбова част, така че аксесоарът да не се измества при стъпване.

3. Нарежете кърпите на ивици с ширина 2 сантиметра и дължина 12-15 сантиметра.

4. Започвайки от единия край на основата, започнете да ″изплитате″ килимчето. Вземете една от ивиците, прокарайте я през отворите на мрежата и я завържете на възел. Можете да правите възлите през съседните отвори или през едно, за да получите  не толкова гъста плетка.

5. Продължете с останалите ивици, като работите систематично по съседните сектори на основата, докато завършите килимчето изцяло. Ако желаете да оформите цветни фигури, начертайте схема, по която да правите възлите от ивици в няколко цвята. Лесно можете да оформите например райета в няколко оттенъка.


Източник: curbly.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, ефектен аксесоар, креативен проект

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg