фирми продукти
представяме
работа
 
Още необичайни употреби на алуминиевото фолио

Алуминиевото кухненско фолио е не само евтин, но и много практичен аксесоар за дома. То може да се използва не само за готвене, но и навсякъде из жилището, докато боядисвате, чистите или пък докато работите в градината. Вижте още няколко практични идеи за този кухненски аксесоар.


1. Протектор при боядисване

 Още необичайни употреби на алуминиевото фолио

Докато боядисвате в дома си, предпазете малките детайли от боята, за да си спестите време от почистването им. Използвайте алуминиево фолио, за да обгърнете с него дръжките на вратите, пластмасовите части на ключовете за осветлението, закачалките и прочее. Фолиото обгръща плътно формата на детайлите и не се измества - то ще хване петната от боя и капките, отделили се от четката или валяка. Когато приключите с боядисването, махнете и изхвърлете предпазителите.


2. Антена във всекидневната

 Още необичайни употреби на алуминиевото фолио

Ако DVD плейърът Ви се намира под телевизора или над него, има вероятност сигналът на монитора да не е много чист. Това се дължи на контакта между електромагнитните полета на двата уреда. За да решите проблема, поставете лист алуминиево фолио между плейъра и телевизора, за да отделите полетата.


3. Рефлектор за снимки

Направете снимките в дома си една идея по-професионални, като използвате традиционните за фото студията рефлектори за светлина. Изрежете парче картон с желаните размери и го облицовайте с парчета алуминиево фолио от едната страна. Поставете рефлектора така, че да улавя и разпръсква светлината към снимания обект.


4. Практична фуния за течности и продукти


 Още необичайни употреби на алуминиевото фолио

Ако не разполагате с подходяща по размер кухненска фуния, навийте парче алуминиево фолио така, че да пасне на отвора. По този начин можете да контролирате размерите не само на горната част на фунията, но и на долната й част, за да пасне на съда, в който преливате или прехвърляте продуктите.


5. Почистваща ‘гъба’ за стъклените съдове

 Още необичайни употреби на алуминиевото фолио

За да изстържете загоряла храна от стъклените съдове, използвайте малко препарат за съдове и топка от алуминиево фолио, вместо стандартното телче. Това е добър начин да рециклирате парчетата фолио, което вече сте използвали, но са в твърде добро състояние, за да изхвърлите.


6. Предпазител на мебелите срещу домашните любимци


Домашните любимци обожават да се изтягат върху мебелите в дома, оставяйки след себе си кичури козина и мръсотия. За да предпазите тапицериите чисти и да откажете любимците си от този вреден навик, поставете върху мебелите по едно парче алуминиево фолио. Поставяйте фолиото винаги, когато не използвате мебела – животните не могат да понасят звука от намачкващия се лист и ще се отучат да сядат на мебелите за няколко дена.


7. Защита от грила при печене

 Още необичайни употреби на алуминиевото фолио

Силно нагорещените метални пръчки на грила често оставят неприятни резки върху храната. За да разпределите равномерно горещината и да намалите рисковете от прегаряне, поставете лист алуминиево фолио върху грила, а върху него разпределете храната. Когато храната е добре изпечена, извадете фолиото, изчакайте да изстине и го оформете на топка – с нея по-късно можете да изтъркате остатъците от храна и жар от решетката на грила.


8. Аксесоар за нанасяне на глазура

Ако не разполагате с инструмент за нанасяне на глазура, изрежете парче фолио, сгънете го надве и го навийте на фуния. Оформете предната част на фунията с желаната големина и изсипете в нея глазурата. Затворете горната част на глазиращата фуния и изстискайте глазурата напред, за да я нанесете.


9. Предпазител за гладене на копринени дрехи

 Още необичайни употреби на алуминиевото фолио

При гладене с пара на копринени и вълнени дрехи използвайте парче алуминиево фолио върху дъската за гладене. Минете с ютията на няколко сантиметра над дрехите, натискайки бутона за пара, без да докосвате материята. Фолиото абсорбира горещината и ще изглади гънките, без да рискувате материята да се повреди.


10. Аксесоар за почистване на ръждясали хромирани повърхности

С малко вода и парче намачкано алуминиево фолио можете да почистите ръждата от хромираните повърхности в дома си.


11. Протектор при поправката на разлепена винилова плочка

 Още необичайни употреби на алуминиевото фолио

Ако някоя от самозалепващите се плочки винил от настилката в дома Ви е започнала да се отлепва, поставете върху нея парче алуминиево фолио и минете отгоре с ютия. Така лепилото ще се разтопи и активира отново.


12. Предпазител за кухненското телче

 Още необичайни употреби на алуминиевото фолио

За да не ръждясва от водата кухненското телче за търкане на съдове, поставете под него парче намачкано алуминиево фолио.


Източник: realsimple.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, алуминиево фолио, практични приложения

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg