фирми продукти
представяме
работа
 
Думите като част от дизайна

Думите не са само част от ежедневния ни контакт с другите хора – те могат да са част от интериорите на нашия дом. Надписите, които напомнят да направим нещо, забавляват ни или изразяват нашите чувства, могат да са ефектни детайли в дизайна на помещенията. Вижте няколко идеи за такива акценти из цялата къща.


Думи върху стълбите

Думите като част от дизайна

За стъпалата в дома или на двора можете да направите ярко оцветени ивици с боя, за да предупредите за опасност от спъване и падане. Вместо това, обаче, можете да оформите на ръка или с шаблон кратък надпис, като например този, на който пише "Внимавай със стъпалото". То е по-ненатрапчив детайл от ярко оцветената ивица, но е достатъчно интересно като замисъл, за да привлече вниманието на преминаващите хора.


Думи в рамка

Думите като част от дизайна

За да не забравят децата Ви да си измиват ръцете след тоалетна, можете да поставите над мивката надпис като този, поставен в ярко оцветена рамка, който гласи "Измий си ръцете". По същия начин можете да поставите и изречения, които да напомнят да си измият зъбите или да затварят хладилника в кухнята.


Думи в банята

Думите като част от дизайна

Не е задължително всички детайли да предупреждават или дават наставления – този например е поставен над мивката в банята и има за цел да достави на получателя приятни емоции чрез мило послание. Можете да поставите надпис върху огледалото или медицинското шкафче, за да напомните на любимите си хора колко ги обичате, да създадете настроение с хитро мото или да изберете мисъл на деня. Посланието може да е перманентно или да се сменя всеки ден.


Думи в кухнята

Думите като част от дизайна

В кухнята можете да поставите различни надписи – за да обозначите кое къде може да се намери, за да създадете настроение на закуска или да оформите деликатен детайл. Тук например над засадените подправки е поставен надписът "Билки", за да е ясно, че растенията могат да се консумират.


Думи в трапезарията


Думите като част от дизайна

В трапезарията можете да окачите върху стената букви, които оформят красиви думи или изречения. В това помещение върху основа, монтирана за стената, са закрепени букви, изписващи думата "Терапия", като символ на това, че времето, в което семейството се събира около масата за хранене, е истинска терапия за душата.


Думи в спалнята

Думите като част от дизайна

В спалнята може да се постави надпис от букви, които да изписват думи, например този, който е показан на картинката, поставен над горната дъска на леглото – той означава едновременно "Сънувай" и "Мечтай", и е тематичен на помещението.


Думи на вратите


Думите като част от дизайна

Най-лесният начин да обозначите за гостите си кое помещение за какво се използва, без да се налага да надничат смутено зад всяка врата, е да поставите надписи. Думите могат да бъдат закачени, залепени или създадени с боя върху вратите, така че да се виждат лесно. Можете да допълните с надписи "Не влизай" или пък "Почукай преди да влезеш".


Думи в тоалетната


Думите като част от дизайна

Този надпис е не толкова практичен, колкото забавен – той е на два езика и казва "Използвай на собствен риск". Поставен в рамка, надписът създава настроение и освежава иначе едноцветната стена.


Думи върху мебелите

Думите като част от дизайна

Създадени с лепенка или с шаблон и боя, надписите въху мебелите могат да обозначават за какво служат те или да са забавен детайл в дизайна. Този надпис означава "Продоволствия" и е поставен заради основата на холната масичка, създадена от скрин. Можете да добавите надписи на кутиите с играчки, на кухненските шкафове или пък върху столовете в кухнята, обозначавайки мястото на всеки в семейството.



Източник: houzz.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, дизайн, интериор, ефектни детайли

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg