фирми продукти
представяме
работа
 
9 идеи за организация в кухнята

За да бъде Вашата кухня по-подредена, а работата Ви да е по-лесна, вижте няколко идеи за организация на аксесоарите, съдовете и продуктите. Някои от тях са по-семпли за изпълнение, а други изискват специфично обзавеждане, но всички те са чудесно вдъхновение за кухненските интериори.


1. Кухненско чекмедже за готварски съдове


9 идеи за организация в кухнята

Двойното кухненско шкафче е оборудвано с практични рафтчета за съдовете – тигани, тенджери, тави, капаци, рендета, кани, джезвета. То се издърпва върху релси като чекмедже, за да се възползва от цялото пространство в шкафа, без да затруднява достъпа до съдовете. С едно движение можете да видите всички аксесоари на рафтовете, без да се налага да търсите нужния съд няколко минути в неразборията.


2. Практичен шкаф за подправки


9 идеи за организация в кухнята

Практичен шкаф – чекмедже, който съхранява множеството бурканчета с подправки в кухнята, за да бъдат те лесни за достъп при готвене на храната. На малкото пространство се събират доста неща, което Ви спестява търсенето на всяка подправка по шкафовете из цялата кухня.


3.  Компактен кът за почистващи препарати и инструменти

9 идеи за организация в кухнята

За да организирате седмичното почистване, създайте отделен кът за препаратите и инструментите, които използвате при почистването. Върху страничните части на кухненските шкафове, които обикновено не се използват, създайте няколко рафтчета за по-дребните предмети, а по-големите инструменти, например метли и мопове, закачете върху монтирани поставки. Така ще можете да съхранявате опасните субстанции далеч от достъп на малки деца и домашни любимци, а кухнята Ви ще е по-спретната.


4. Дъска за рязане - чекмедже

9 идеи за организация в кухнята

За да спестите пространство в кухнята и да не се налага да търсите кухненската дъска за рязане на продуктите, монтирайте я под плота на шкафовете като чекмедже. Върху дървена основа, монтирана на релси, захванете с метални скоби дъската за рязане, така че да можете да я демонтирате за да я почиствате. Дъската можете да ползвате и за друга кухненска работа – например за разточване на тесто.


5. Кошчета за разделно събиране на сметта

9 идеи за организация в кухнята

Долните чекмеджета на кухненския остров или кухненските шкафове са чудесно решение при разделно изхвърляне на отпадъците. Демонтирайте вътрешната част на шкафовете и поставете върху предните им части рамка с релси. За рамката окачете няколко подходящи по размер кошчета за отпадъци, по едно за всеки тип – стъкло, хартия, метал и пластмаса, хранителни продукти.


6. Кът за съобщения и бележки

9 идеи за организация в кухнята

Малък кът за организация в кухнята може да Ви спести много усилия и пространство. Организирайте го в шкафче между горните и долни кухненски шкафове или върху страничните части на кухненското килерче. Монтирайте коркова дъска за бележки и рецепти, както и рафтчета задребни предмети – химикалки, сметки, телефон, ключове.


7. Рафтче за чиниите

9 идеи за организация в кухнята

За да съхранявате безопасно чиниите, направете си рафтче с дървени разделители. Достатъчно е да монтирате няколко лостчета в задната и предната част на рафта. Така чиниите няма да се удрят при изваждане  и ще намалите рисковете от счупване.


8. Ниша за бутилки с вино

9 идеи за организация в кухнята

За да съхранявате бутилките с вино по-безопасно, използвайте ниша в стената, оборудвана с напречни рафтове, които оформят практични ромбове. Така организиран, кътът за вино е не само практичен, но и ефектен детайл от кухненския интериор.


9. Организиращо чекмедже за приборите за хранене

9 идеи за организация в кухнята

Спестете пространство в кухненските шкафове, като оформите чекмедже за приборите за хранене. Поставени във високи дървени разделители, те заемат по-малко място, отколкото в стандартните шкафове. Разделителите са с няколко размера, за да съхраняват всякакви прибори – лъжици, бъркалки, ножове.


Източник: bhg.com







2 април 2012 20:14 | Kuhnq mechta
От: Eli
Prekrasno e napraveno
24 май 2011 17:10 | idei za kuhnqta
От: Tanq
mnogo mi dopadat iseite
12 май 2011 16:26 | organizaciq v kuhnqta
От: Vesi
strahotni ste
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, кухя, аксесоари, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg