фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за разделители в кухнята

В съвременните домове кухнята и трапезарията обикновено са разположени в едно и също помещение, или пък са разделени само с арка. Освен този начин, обаче, има още много варианти, с които да оформите двойното помещение. Вижте няколко от тях, за да изберете този, който Ви се струва най-подходящ за Вашия дом.


Стъклен разделител

Идеи за разделители в кухнята

За да отделите трапезарията от кухнята, без да хабите от свободното пространство, използвайте висок до тавана кухненски шкаф, който да използвате двустранно. Между двете части на шкафа монтирайте стъклен разделител с два подвижни панела, за да оформите удобен за използване барплот за сервиране на храната. Осве, че ще Ви улесни при сервирането, стъкленият разделител няма да прекъсва достъпа н светлината до двете помещения.


Частични стени

Идеи за разделители в кухнята

Частичните стени са чудесно решение за пространството между две помещения, особено ако те не са особено просторни. По този начин двете пространства се отделят визуално, без обаче да се създава усещане за теснота и без да се спира движението на светлината през двойния интериор. Освен това частичната стена може да бъде оформена в горната част, за да се използва като допълнителен кухненски плот.


Прозорец с арка

Идеи за разделители в кухнята

Когато нямате възможност да съборите цяла стена или да изградите частични разделители, можете поне да оформите неголям прозорец с арка, който да е разположен близо до кухненския плот. Прозорецът може да бъде с подвижна остъклена част, за да се затваря, когато не се използва. При сервиране на храната, можете да я поставяте на плота, директно към трапезарията.


Нисък шкаф с рафтчета


Идеи за разделители в кухнята

Ако помещенията са твърде малки, за да съществуват поотделно, съборете стената между тях и използвайте като разделител нисък шкаф. Той ще играе ролята на частична стена, а едновременно с това ще можете да го използвате като мебел с рафтове, за да съхранявате върху него част от нещата в кухнята и трапезарията. Шкафът изпълнява няколко функции – създава уединение в кътчето за хранене, съхранява вещите и изпълнява ролята на допълнителен кухненски плот.


Висока арка

Идеи за разделители в кухнята

Ако ще отделяте трапезарията и кухнята една от друга с арка в стената, направете го чрез просторен архитектурен детайл, който изпълнява ролята и на рафт. Арката между двете помещения замества вратата, не спира движението на светлината, но осигурява уединение в помещенията.


Арка в кухненския шкаф

Идеи за разделители в кухнята

За да се свържат двете помещения визуално, не ги отделяйте напълно, а ги свържете чрез просторен прозорец с арка, изграден в кухненския шкаф. Отделно от арката за преминаване, този прозорец спестява време при сервиране и отсервиране на храната. Освен това този интересен детайл свързва двата интериора, без да нарушава уединението във всяко от тях, и не спира движението на светлината. От едната страна шкафът може да се използва като кухненска мебел, а от другата като бюфет.


Омекотени линии

Идеи за разделители в кухнята

Избягвайте острите ръбове в зоните с повече движение – вместо това ги омекотете с повече извивки и заоблености. Това важи най-вече за транзитните места между трапезарията и кухнята, през които се преминава между интериорите. В тази стая например, тази роля се изпълнява от кухненския остров.


Подвижни паравани


Идеи за разделители в кухнята

Един практичен и функционален начин да си осигурите уединение при нужда, без да ограничавате перманентно пространствата на двете съседни помещения. За целта монтирайте подвижни паравани с остъкление от матирано стъкло, които се движат около оста си. Те могат да се поставят в затворена или отворена позиция, в зависимост от това дали искате да отделите пространствата или да ги обедините.


Вграден кухненски остров


Идеи за разделители в кухнята

Отворените разпределения на кухненските пространства стимулира комуникацията между Вас и Вашите гости, но същевременно може да създаде доста неприятности с обзавеждането и движението из помещенията. Вместо да позиционирате кухненския остров в средата на кухнята, поставете го до стената – така той ще играе ролята на барплот и разделител между интериорите на кухнята и трапезарията. Той ще отделя визуално пространствата и ще ги обособява, без обаче да създава усещане за теснота.



Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, кухня, трапезария, разделители

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg