фирми продукти
представяме
работа
 
Семпъл лукс в долините на Напа

Окръгът Напа се намира в Калифорния, САЩ, и е известен с мекия си климат и огромните лозови насаждения. Собствениците на тази къща са избрали именно тази долина, обградена с планински хълмове, за да изградят своя дом на един от тях. Изборът им се дължи основно на чудесните гледки, които предлага долината, изпълнена със слънце и далечен полъх от Тихия океан.

 Семпъл лукс в долините на Напа

Имотът, на който е изградена къщата, е цели 40 акра. Оказва се обаче, че да се обзаведе дом, заобиколен от толкова страхотни гледки, е истинско предизвикателство. Собствениците избират да работят с архитекта Ричард Биърд и дизайнера Пул Винсънт Уайзман. Те оформят къщата в средиземноморски стил, който пасва на просторните лозя в долината, и създават множество градини и тераси на открито. Къщата дори разполага с тайно помещение – винарна с тераска, до която има достъп от една от стаите, чрез натискане на бутон.


* Фоайето на къщата е просторно и светло. От него към втория етаж водят красиви стълби със стилно оформени парапети. Снежнобялата настилка и стени създават усещане за простор, а на техния фон цветните акценти изпъкват още по-силно.

 Семпъл лукс в долините на Напа


* Дизайнерът Пол Уайзман избира за обзавеждането на всекидневната две канапета в снежнобяло – той ги поставя гръб до гръб, за да се получи уютен кът за сядане. Добавени са и няколко малки масички за кафе. Подът е решен с копринен килим, а стените – с огледала във винтидж стил. В този иначе неутрален интериор силен акцент е абажурът на лампата с нестандартна форма и ярък цвят – коралово червено.

 Семпъл лукс в долините на Напа


* От другата страна на всекидневната има камина, разположена между две ниши в стената. Огромните прозорци откъм верандата заменят една от стените, осигурявайки изобилие от светлина и страхотни гледки. За да се осигури уединение, пред прозорците са поставени огромни завеси в цвят крем. Палитрата на интериора включва кремаво, кафяво и бежово. Обзавеждането е семпло като дизайн, но осигурява удобство и мекота.

 Семпъл лукс в долините на Напа


* Високата лоджия води към огромната тераса до верандата. Тук собствениците могат да се насладят на слънчевите лъчи и тучната зеленина на долината Напа. Дизайнът на екстериора е оформен така, че преходът между вътрешните и външни пространства да става плавно.

 Семпъл лукс в долините на Напа


* Трапезарията е отделена от просторната всекидневна с малка врата. Обзавеждането е семпло, а цветовете – неутрални. Килимът е от смес между вълна и коприна, а настилката е от варовик.

 Семпъл лукс в долините на Напа


* Кухнята е голяма, а разпределението й е такова, че да се осигури достатъчно място за движение. Кухненският остров играе ролята и на барплот, а бар столовете отстрани дават възможност на него да се събере цяла весела компания. Палитрата отново е неутрална, а основният цвят – бялото.

 Семпъл лукс в долините на Напа


* Не много големият, но дълъг открит басейн е страхотно място за релаксация и отмора. Той разкрива широка панорама към околните хълмове и свежата зеленина. Отстрани са позиционирани няколко удобни шезлонга, а зад тях е оформена свежа морава. Разпределението на екстериора е такова, че в него има достатъчно ниши и скрити местенца – така, независимо откъде духат ветровете, винаги има сектори, на които собствениците могат да се скрият на завет.

 Семпъл лукс в долините на Напа


* Основната баня е облицована с мрамор – с него за решени подът, стените, дори ваната. Светлината от прозорците подчертава свелите цветове в палитрата и се разпръсква из интериора.

 Семпъл лукс в долините на Напа


* Спалнята е истинска феерия от нежни неутрални цветове, изобилие от естествена светлина и страхотна гледка отвисоко към долината Напа и отсрещните хълмове. Всички детайли хармонизират един на друг и се преплитат в цялостен дизайн, който приканва към релаксация. Завесите са на два слоя – ажурен и плътен, а двойните врати водят към не много голяма тераса. Стаята е обзаведена с удобни мебели – табуретки и фотьойли, тапицирани в материя с цвят мляко с какао, а в едната й част има уютна камина.

 Семпъл лукс в долините на Напа




Източник: architecturaldigest.com







Няма коментари


ключови думи
обзавеждане, архитектура, интериор, средиземноморски стил

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg