фирми продукти
представяме
работа
 
9 необичайни идеи за дома

Ежедневните предмети понякога могат да бъдат използвани по необичаен начин, за да се превърнат в практични аксесоари за дома. Ето няколко идеи.


1. Рафтчета от кутии от боя

9 необичайни идеи за дома

Почистете добре използваните кутии за боя и ги използвайте като ефектни рафтчета за съхранение на част от вещите в антрето или домашния офис. Монтирайте кутиите за стената, като прокарате винтовете през дъната им. Поставете вътре в тях ръкавици, шапки, шалове или офис материали.


2. Стъклени органайзери

9 необичайни идеи за дома

Декоративните контейнерчета от прозрачно стъкло и стъклен капак са чудесно решение не само за подправките и хранителните продукти, но и за кухненските прибори. В тях можете да поставяте още парчетчетата с чай, шоколадови сладки или пък декоративни аксесоари.


3. Калъфи за дрехи от калъфки за възглавници


9 необичайни идеи за дома

Обикновените калъфки за възглавници могат да се превърнат във функционални пакети за съхранение на дрехите. За целта срежете тесен отвор в средата на една от страните на калъфката, откъдето да прокарвате кукичката на закачалката, и я обшийте или кантовайте, за да не се разнищва. В долната част на пакета пък можете да пришиете цип, с който да затваряте калъфчетата с едно движение.


4. Моливник от поставка за четки за зъби


9 необичайни идеи за дома

Ако не Ви е необходима в банята, можете да използвате поставката за четките за зъби в детската стая или домашния офис, за да поставяте в отворите химикалки и моливи. Така офис аксесоарите ще бъдат добре организирани, за да намирате лесно това, което Ви е нужно.


5. Магнитни бурканчета

9 необичайни идеи за дома

В детската стая или домашния офис можете да използвате магнитните бурканчета за подправки, за да складирате дребни аксесоари – кламери, кабарчета, копчета и прочее. Ако пък не разполагате с такива бурканчета, завинтете капачките на обикновени бурканчета с винт към долната част на рафта или шкафа, така че да изваждате необходимите Ви аксесоари само с отвъртане на стъклената част от капачката. По същия начин можете да си направите колекция от бурканчета за подправки в кухнята.


6. Вилици за съобщения

9 необичайни идеи за дома

Използвайте интересни като дизайн декоративни вилици, монтирани или залепени за стената, за да окачвате на тях малки листчета с бележки, рецепти или визитки. листчетата могат да се захванат между зъбците на вилиците. Ако не искате да съсипвате стенната си облицовка, можете да залепите вилиците с двустранно залепващо тиксо или да ги залепите предварително върху дървена плоскост.


7. Бар – количка от маса за повиване


9 необичайни идеи за дома

Старата маса за повиване може да се превърне в практична бар-количка за вечерните партита, само с няколко промени по нея. За целта монтирайте на всеки крак на мебела по едно колелце, инсталирайте поставки за високи чаши, кукички за кърпите и дори отделения за съхраняване на бутилките. За да допълните новия дизайн на количката, заковете отстрани няколко листа оризова хартия, върху която са принтирани подходящи изображения, например коктейли.


8. Нестандартна рустикална закачалка


9 необичайни идеи за дома

Използвайте старите и вече изпочупени дървени закачалки за дрехи, за да направите от тях рустикална закачалка за антрето или вилата. Изрежете едното рамо на всяка закачалка и я монтирайте с винт към дървена дъска с желаната дължина (откъм гърба на дъската). Можете да поставите толкова ‘кукички’, колкото желаете и да ги монтирате на желаното от Вас разстояние.


9. Скрит кухненски контакт

9 необичайни идеи за дома

Инсталирайте защитен панел на контактите в кухнята, като използвате предната част на стари чекмеджета. Така контактите ще са защитени от водата, ако са поставени в близост до мивката или печката. За да направите панелите, монтирайте към стената тесни дървени кутии, като инсталирате предната част, с дръжката, чрез метални панти по долния ръб. Можете да монтирате предните панели и директно към стената, ако разполагате с подходяща основа в долната част.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, практични аксесоари, декоративни аксесоари

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg