фирми продукти
представяме
работа
 
Романтика в интериорите

Свети Валентин отмина, но пък идва пролетта – сезонът на любовта. Вижте няколко съвета на специалистите за това как да добавите към интериорите си повече романтика и изтънченост.


Омайте сетивата

Романтика в интериорите

Тайната за създаване на романтична атмосфера във всяка стая на дома е съвкупността от детайли, омайващи всички сетива – вид, звук, допир и мирис. Целта е те да се обединят в нещо, което създава романтика и спокойствие, и настройва сетивата на правилната честота. В тази спалня например материите осигуряват мек допир, усещане за лукс и удобство.


Енергия от цвят

Романтика в интериорите

Цветът притежава мощен ефект върху цялостната атмосфера в помещението. Ако искате да създадете бързо и лесно гореща атмосфера в стаята, добавете нюанси на розово и червено. За да балансирате палитрата, добавете цвят крем или бяло. Резултатът е силна като въздействие палитра, която е едновременно ефектна и интимна.


Нежни нюанси

Романтика в интериорите

Освен ако не притежавате неоспорим талант за оформянето на интериори, най-безопасната палитра включва меки нюанси на синьото, зеленото, розовото и кремавото. В тази всекидневна например пастелните нюанси на сиво-синьото са съчетани с много светло бежово и цвят крем, а симетрията на детайлите допълва релаксиращата атмосфера.


Романтична гледка

Романтика в интериорите

Какво по-романтично от страхотната гледка през прозорците – късче синьо небе, игриви облачета, зеленина. Ако сте от щастливците, които не се чудят как да скрият с пердета грозната гледка към съседния панелен блок, оставете прозорците без завеси или изберете лесни за контрол щори. Ако живеете в къща, осигурете си гледка към свежозелената градина, фонтанче или езеро. В тази стая креслото, поставено до прозорците, осигурява великолепна панорамна гледка към съседната река.


Романтични мебели

Романтика в интериорите

Някои мебели сякаш са създадени, за да бъдат романтични. Такива са например леглата с балдахин. В тази спалня, например, леглото е фокусна точка в семплия, но луксозен интериор.


Меко осветление


Романтика в интериорите

Ярката светлина е антипод на романтиката, затова помислете за осветлението в дома си. Добра опция е да инсталирате механизъм за контролиране на интензивността на светлината. Можете също да напластите осветителните тела, така че да включвате само онези от тях, които са Ви необходими, и да контролирате яркостта на светлината в стаята.


Романтична камина


Романтика в интериорите

Ако разполагате с камина – вградена или подвижна, тя е основен детайл в романтичния интериор, особено през зимата. Меката светлина и топлината в студените вечери стоплят интериорите и създават романтична атмосфера в тях. Освен това камината може да замени романтичното осветление в помещението – огънят е достатъчно ярък и едновременно достатъчно интимен.


Емоция чрез изкуство

Романтика в интериорите

Изберете детайли, аксесоари и произведения на изкуството, които създават у Вас спокойствие, романтика и приятно усещане. Добре е те да са в меки цветове, за да са ненатрапчив акцент в интериорите – най-подходящи за това са рисунките с пастел, с графит или с водни бои.


Потопете се в комфорт

Романтика в интериорите

Основна роля при създаването на романтични интериори има усещането за удобство, особено в спалнята и всекидневната. Обградете се с меки материи, пухкави декоративни възглавнички, ажурни завеси и лукс, за да се потопите в комфорт и романтика. Мебелите могат да са с тапицирани повърхности, а леглото – с балдахин.


Тишина и спокойствие

Романтика в интериорите

За да създадете интимност, трябва да си осигурите тишина и спокойствие в интериорите. Неприятните шумове и силни звуци развалят романтиката, затова помислете как да ги филтрирате. Ето няколко начина – изолирайте прозорците с дограма или поставете плътни пердета и килими, които играят ролята на звукоизолатор. От друга страна пуснете в стаята приятна музика, за да релаксирате и да се разсеете от шумовете навън.


Ароматът на романтиката

Романтика в интериорите

Мирисът е едно от сетивата, които най-силно влияят на нашето настроение. Ароматите са мощен стимулатор и могат да действат активизиращо, успокояващо или романтично. Използвайте ароматни пръчици, декоративни ароматни свещи или етерични масла в маслена лампа, за да ароматизирате помещенията. Ако предпочитате естествените ухания, изберете канела, ванилия или портокалови кори, в зависимост от това какви са любимите Ви аромати.


Романтичен екстериор


Романтика в интериорите

Романтиката може да бъде създадена не само вътре в дома, но и извън него, стига да разполагате с подходящ кът. Тази полуоткрита веранда, например, е чудесен избор за екстериорно помещение. Тя е едновременно в близост до природата, но и уединена, осигурявайки баланс между сетивата. Обзаведена семпло, но луксозно, тя включва легло – канапе със стилизиран балдахин и меки декоративни възглавнички, люлеещ се плетен стол и няколко зелени растения.



Източник: bhg.com







15 март 2011 16:20 | Рай!
От: Ети
Невероятно красиво!!!
10 март 2011 10:09 | страхотно!
От: rozovata pantera
Има няколко много красиви и изискани интериора.
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, дизайн, интериори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg