фирми продукти
представяме
работа
 
7 уникални легла – пашкул

Леглата с балдахин не са само символ на изтънченост и романтика, те са метаморфоза на идеята за пашкула, на майчината утроба, в която всички ние се чувстваме защитени.


1. Луксозен балдахин в модерна интерпретация


curbly.com

curbly.com

Дървесината е един от най-древните материали за изработка на инструменти и мебели за дома. Тя е гъвкав, красив и екологичен материал, предпочитан и до днес от дизайнерите. Ето защо Joseph Wals избира за своя модел, Enignum, именно дървото и претворява чрез него своето виждане за формата на пашкула. Леглото създава усещане за сигурност и защита на човека, потопен в прегръдките му. Нетрадиционният дизайн на мебела включва основа с меки извивки и издължен държач за балдахина, който преминава почти през цялата дължина на леглото.

curbly.com


2. Фън шуй легло

curbly.com

За почитателите на фън шуй философията, дизайнерът Mauro Bertame създава своето легло Мантра. Неговият семпъл, но стилен дизайн включва стилизиран балдахин под формата на извита рамка над леглото. Той осигурява правилно движение на енергията чи из помещението. Меките контури на мебела следват своя непрекъснат път, извайвайки го сякаш от едно-единствено парче дърво. Всъщност Мантра е изграден от твърда дървесина, като детайлите, без арката, са облицовани с венге фурнир.


3. Легло - яйце


curbly.com

curbly.com

Уникалното легло – яйце е превъплъщение на идеята за модерен дизайн и оборудване, съчетан с идеята за връзка с природата. Семплият дизайн на леглото е допълнен с луксозна вътрешна част и модерни допълнения – mp3 плеъри, терапевтично осветление, успокояващи звуци и прочее. Всички те са резултат от двугодишни изследвания на нарушенията на съня – за да се създаде отлично решение за съвременния човек, който не може да се отпусне и релаксира. Дизайнът осигурява достатъчно уединение и сигурност, за да се чувства спящият защитен в своя модерен пашкул. В комбинация с безкрайно удобната повърхност, яйцевидната форма на леглото е истински символ на сигурност и комфорт.

curbly.com


4. Модерен балдахин

curbly.com

Вместо стандартната ажурна материя, от който се прави балдахинът, този модел използва стилизиран вариант на формата на пашкула. Твърдата арка с меки извивки преминава от горната част на дъската на леглото и достига чак до пода в предната му част. Дизайнът включва широка основа за спокоен сън и достатъчно странично място за нощните шкафчета.


5. Собствено "облаче" за сладки сънища


 curbly.com

След като има люлеещи се столове, защо да няма люлеещо се легло? Дело на немския дизайнер Manuel Kloker, Private Cloud ("персонално облаче") сякаш е създадено за сладки сънища. Благодарение на своята форма – елипса, леглото има две опции – да бъде застопорено с желаната позиция или да бъде трансформирано в люлеещ се мебел. Стопирането става чрез специални странични подпори, които се слагат в основата на леглото. Така потребителите разполагат с огромна люлка, върху която могат да спят, да се излежават с книга в ръка или пък да се усамотят с любимия човек. Моделът се предлага в 7 различни размера, най-малкият от които е 100 см., а най-големият – 220 см.


6. Легло - иглу

curbly.com

За да се върне съвременният човек към своите корени и естествена хармония, създателите на това легло са избрали формата на иглу. Изграден от мека вътрешна част и плетена външна обвивка, този своеобразен пашкул осигурява на спящия сигурност от три страни, уют и уединение сред купчина от меки възглавнички.


7. Персонално гнездо

curbly.com

Подобен на гнездо, кучешка колибка или пашкул, този модел обгражда спящия почти изцяло. Единственият изход се състои от отвор в страничната част. Леглото създава усещане за уединение, без обаче да изолира напълно спящия, тъй като пашкулът е създаден от рехава мрежа преплетени нишки.


Източник: curbly.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, дизайн, легла, мебели за спалня

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg