фирми продукти
представяме
работа
 
Трансформация на дома с малко средства

Вижте как собствениците на тази скромна къща са съумели да я трансформират в уютен дом, без да харчат за това излишни средства. За целта те са използвали семпли проекти и хитри идеи, без да правят компромис с удобството на дома.


Реставрация на къщата-бунгало

Трансформация на дома с малко средства

По-старите къщи имат специфично очарование, но често се нуждаят от допълнителни ремонти. Собствениците на тази къща, построена в началото на 20 век, решават да инвестират средства за реновацията й, без обаче да пилеят излишни пари за неща, които могат да се направят и с по-малко средства.


Уютна палитра


Трансформация на дома с малко средства

Избраната палитра за всекидневната се състои от шоколадово, синьо и крем, чието съчетание е не само много меко, но и изискано. За да се създаде уют е интериора, а едновременно с това да се спестят средства, вместо голям килим, на пода са монтирани разноцветни килимни плочки. Стените са боядисани в мек цвят мляко с какао, а върху едната от тях е добавен акцент в шоколадово. Обзавеждането е семпло, но удобно.


Реновация на камината


Трансформация на дома с малко средства

Старата камина е освежена с боя в два тона – светъл и тъмен. Кремавото приятно контрастира на шоколадовите стени, създавайки отчетлив акцент в интериора. Шикозният дизайн на камината е допълнен с няколко детайла в шоколадово и бяло, каквито са креслото с табуретка и килимът под тях.


Евтино изкуство за стената


Трансформация на дома с малко средства

Собствениците си спестяват пари чрез тези ефектни детайли за стената. Те са създадени върху едноцветни парчета канава, върху които са боядисани разноцветни ивици (за обособяването на ивиците е използвано бояджийско тиксо). Върху основата са залепени черно-бели изображения и детайлите са поставени в рамки. Аксесоарите са окачени в две редици над рафта на камината.


Практични рафтчета


Трансформация на дома с малко средства

Вместо да харчат купища пари за скъпи рафтчета, собствениците на къщата си създават рафтове сами, като използват МДФ повърхности, боядисани в шоколадово. Нарязаните до желаните размери повърхности са сглобени в желаната форма, а аксесоарите са монтирани върху стената.


Изящна трапезария


Трансформация на дома с малко средства

Изисканият интериор на трапезарията се дължи на умелото съчетаване на цветовете в палитрата – светлосиньо и шоколадово кафяво, които се допълват великолепно. Вместо да харчат пари за ламперия, собствениците на дома боядисват стената в двата основни цвята, като по границата между нюансите оформят тънка бяла ивица от фриз – това създава впечатлението за облицовка в долната част на стените. Собствениците инвестират в голямо осветително тяло, което играе ролята на фокусна точка, а спестяват пари от столовете, които закупуват от разпродажби.


Изкуство за стените

Трансформация на дома с малко средства

При ремонта на дома собствениците премахват пластовете тапети от стените и нанасят боя в няколко цвята. Цветовата палитра преминава от трапезарията към всекидневната, като унифицира интериорите. Върху стените са монтирани талашитени плоскости със семпли снимки, залепени върху дървена основа, създаваща триизмерен ефект.


Практично бюро

Трансформация на дома с малко средства

Функционалното работно бюро е създадено от галванизирани водопроводни тръби и талашитени детайли, от които са създадени и рафтовете над бюрото. Компактният работен сектор е чудесен за работа, четене или обработка на документи.


Шикозна гостна стая

Трансформация на дома с малко средства

Леглото в интериора е обзаведено с практична тапицирана горна дъска в кафяво, направена от собствениците. Добавени са и няколко тапицирани копчета, които създават шикозен ефект. Кафявите нюанси се съчетават страхотно с розовите тонове, бежовото и бялото върху завивките и настолната лампа върху шкафчето встрани.


Източник: bhg.com







5 март 2011 08:49 | uwt isvejest
От: jaklina marinkova
naistina prakti4ni i sveji idei,4udesno e
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, интериор, проекти

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg