фирми продукти
представяме
работа
 
Малко интериорно бижу

В сърцето на Манхатън, това жилище с джобни размери е истинско интериорно бижу. Създадено от дизайнера Тод Романо, то е обляно в ярки цветове, ефектни акценти и много светлина.


* Лакираните стени на жилището са в цвят, който координира в цвета на правеното по поръчка канапе с кадифена тапицерия. Ъгловият диван е съчетан с фотьойл в наситено синьо и плетен стол, а между тях е поставена семпла масичка за кафе. Канапето е мултифункционално – през нощта то се трансформира в удобно легло за своя собственик. Кътчето – всекидневна е обособено визуално чрез неголям килим със зеброва шарка.

Малко интериорно бижу


* Жилището се състои от едно цялостно помещение с площ 56 кв.м., като едната стена на помещението е изградена почти изцяло от прозорци. Самият дизайнер нарича дома си свое "кралско орлово гнездо", стъклен куб, който сякаш се издига над града. Когато избира апартамента, той посочва, че желае семпло място с не толкова семпла гледка – точно това превъплъщава това малко бижу, надвесено над огромните сгради на Манхатън.

Малко интериорно бижу


* Дизайнерът избира за апартамента палитра в индигово синьо, допълнено от изобилие от светли цветове – бяло, бежово и пръски ярък цвят. Обзавеждането пък е комбинация от модерни и традиционни мебели, съчетани с капки ярки нюанси, които подчертават тяхното очарование.

Малко интериорно бижу


* За сметка на ограниченото пространство в жилището, декорацията е пищна и нестандартна, а гледката е повече от великолепна. Именно тя е основното предимство на апартамента, особено вечер, когато целият град грейва в хиляди светлини. До прозорците са поставени картини, книги и дори бинокъл, който позволява на собственика на апартамента да се наслаждава на живота, който кипи в краката му.

Малко интериорно бижу


* Под изобилието от светлина се намира и изящна настолна лампа, създадена от старинна китайска ваза – очарователен микс от оранжево и зелено. Тя е поставена на малка странична масичка от 60-те години на миналия век, обособена с две столчета отстрани. Столовете са от 18 век и са тапицирани в мек зелен оттенък.

Малко интериорно бижу


* На фона на тъмните индигово сини стени се отличава избраните от дизайнера картини, чиито нюанси изпъкват красиво, почти триизмерно. Собственикът е избрал осветление с опция за контрол на интензивността – така вечер, когато градът заблести в светлина, той може да намали яркостта на осветлението и да се наслади на нощен Манхатън.

Малко интериорно бижу


* Дизайнерът обръща особено внимание на детайлите – той ги съчетава по стил, вид, размери и цвят, за да се образува ефектен и нестандартен микс от нюанси и акценти, които освежават малкото жилище. Наред с богатите на багри картини той избира семпли произведения на изкуството, дребни акценти и малки скулптури.

 Малко интериорно бижу Малко интериорно бижу



Източник: architecturaldigest.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg