фирми продукти
представяме
работа
 
Цитрусов кухненски интериор

Вижте как тази скучна и еднообразна кухня е преобразена в свеж интериор с цитрусови детайли и ярка цветова палитра.


Преди: Еднообразен кухненски дизайн

Цитрусов кухненски интериор

Безлична и безинтересна, кухнята преди трансформацията е в неутрална палитра, скучно обзавеждане и странен безпорядък. Интериорът има нужда от повече цвят, освежаване на мебелите и нови аксесоари.


Семпли детайли


Цитрусов кухненски интериор

Макар и малка, кухнята вече притежава собствен характер и ярко присъствие в дома. Отворените рафтове са чудесно решение за ограничените пространства на стаята, тъй като не претрупват интериора и осигуряват място за част от вещите и акцентите в помещението. Двете основни лампи в кухнята са поставени ниско над кухненския плот, за да осигурят светлина там, където има най-много нужда от нея. Добавени са нови цветове, а неутралната палитра е почти изцяло заменена с микс от ярки тонове.


Портокалови столове


Цитрусов кухненски интериор

Семплите столчета са освежени с ефектна тапицерия в светли цветове и плодове щампи в зелено и оранжево. Техният дизайн се вписва чудесно в общата палитра и тематика на кухнята.


Бар


Цитрусов кухненски интериор

Малкото пространство между кухненските шкафове, което обикновено не се използва максимално, може да се трансформира в минибар. За повече улеснение можете да монтирате плота на релси, за да го издърпвате напред при необходимост – така ще имате по-лесен и бърз достъп до бутилките, чашите и аксесоарите в нишата. Чашите за вино и шампанско в кухнята също са в унисон с общата палитра – те са щамповани с цветни кръгове, наподобяващи плодови резени.


Завески под печката

Цитрусов кухненски интериор

Семплите завески в долната част на печката правят кухнята не само по-спретната, но и добавят цвят. Те скриват неразборията от погледите и могат да бъдат използвани като ефектен цветен детайл от дизайна.


Кухненски остров

Цитрусов кухненски интериор

В кухнята няма достатъчно място за стандартен кухненски остров, затова той е заменен от семпла количка на колелца, която играе ролята на кухненски плот. Количката е компактна като размери и е декорирана със семпла завеска от същата материя, използвана при тапицерията на столчетата в кухнята. Встрани на количката може да се монтира метален лост с кукички за кухненските прибори и да се добави декоративен аксесоар със свежи билки и подправки.


Свежи детайли

Цитрусов кухненски интериор

За да допълни наложената фруктова тематика в кухненския дизайн, детайлите върху сребристата повърхност на хладилника наподобява резен лимон или портокал. Акцентът е изрязан от самозалепващ се винил в свеж нюанс и е залепен в ъгъла на една от вратите. Той добавя допълнителна доза цвят в интериора и създава ненатрапчив цветен ефект.


Стилна трапезария


Цитрусов кухненски интериор

В единия край на малката кухня е обособено кътче за хранене – трапезария. То е обзаведено със семпла масичка и две пейки за сядане, тапицирани по много ефектен начин в три цвята – зелен, жълт и розов. Целият кът е обединен визуално от неголямо килимче в неутрални тонове върху дървената настилка на кухнята. До стената пък е монтирано малко шкафче за вещите, над което се вижда ефектна система от огледални кръгове с различен мащаб. Те създават ефект по няколко начина – освен че разпръскват светлината из интериора, те играят ролята и на декоративен детайл.


Декоративна покривчица

Цитрусов кухненски интериор

Може би най-интересният акцент в интериора е декоративният детайл върху масата за хранене – покривчица от цитрусови резенчета и листа, оформени от цветен плат. Те са залепени върху основния плат с лепило и са сглобени от няколко парчета.


Пейка в цитрусови цветове

Цитрусов кухненски интериор

Двете пейки в кътчето – трапезария са със семпла основа, боядисана с бяла боя. Седалката е оформена от дунапрен и тапицерия от вплетени по специален начин ивици изкуствен кадифен плат в няколко наситени цвята. Вижте проекта за пейката тук.


Двойни завеси

Цитрусов кухненски интериор

Върху прозорците са оформени два пласта завеси – единият е окачен директно върху корниз над прозореца, а другият се състои от две части, спуска се до пода и е окачен чрез пръстени на два корниза над рамката. Цветовете разбира се са вдъхновени от свежестта на цитрусите – зелено и жълто.


Лесни аксесоари

Цитрусов кухненски интериор

Лесни, евтини и много ефектни, декоративните детайли в кухнята не са нито твърде натрапчиви, нито твърде взискателни. Върху стената например е монтирана поставка с отвори за няколко стъклени чаши, в които са потопени красиви стръкчета в ярък оранжев оттенък.




Източник: bhg.com







10 февруари 2011 11:47 | кухня
От: Адриана
Много свежо !
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, интериор, дизайн, кухня

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg