фирми продукти
представяме
работа
 
18 дизайнера, 18 любими палитри – част 2

Макар да боравят умело с цветовете и да създават голяма част от проектите си спрямо желанието на своите клиенти, интериорните дизайнери също имат своите предпочитани палитри, които използват при всяка възможност. Всеки специалист има своето собствено виждане за това в какви нюанси интериорите изглеждат най-добре, а тъй като са експерти в своята област, всички тези палитри са страхотни като цветово съчетание.

Част 1


10. Барбара Бари – Златисто-шоколадова палитра


 18 дизайнера, 18 любими палитри – част 2

Съчетанието между златисто жълто, шоколадово кафяво и слонова кост са чудесно решение за официалните интериори, например трапезарията. Техният шикозен и наситен вид създава специфична атмосфера, която сякаш огрява интериорите.


 11. Майкъл Бърман – Канелена палитра


 18 дизайнера, 18 любими палитри – част 2

Канеленото и абаносовото, в съчетание с естествени дървесни оттенъци, са особено подходящи за малките помещения, където създават гостоприемна и уютна атмосфера. Топлината сякаш се излъчва от стените, боядисани в мек канелен оттенък, а тъмните детайли изпъкват ненатрапчиво на този топъл фон.


 12. Кендъл Уилкинсън – Керемидено-жълта палитра

 18 дизайнера, 18 любими палитри – част 2

Комбинацията между червено и жълто може би не е лъжица за всяка уста, но ако се използват правилните нюанси, съчетанието може да се окаже печеливш акцент за интериорите. Най-подходящи за целта са керемидено червеното с лек кафяв подтон и мекият маслено-жълт оттенък. Допълнителен акцент са детайлите в абаносово и светлосиво, които обединяват цялостно палитрата.


13. Бари Дъксън – Слънчева палитра

 18 дизайнера, 18 любими палитри – част 2

Цветовете на слънцето – жълто, златисто, оранжево, са в състояние да освежат дори най-мрачния интериор. Те създават уютна атмосфера и сякаш излъчват топлина, "сгрявайки" цялото помещение. Освен всичко това, тези нюанси се съчетават чудесно помежду си, а като допълнение могат да се използват неутралните нюанси на бялото и бежовото.


14. Трейси Прузън – Оранжева палитра

 18 дизайнера, 18 любими палитри – част 2

Червеното и оранжевото са силни цветове с характер, които трябва да се използват пестеливо и внимателно. Те са пълни със страст и енергия, а освен това са винаги на мода.


15. Томас Джейн – Керемидено-синя палитра


 18 дизайнера, 18 любими палитри – част 2

Наситеността на керемидено червените стени в този интериор е балансирана от въздушността на светлосиния нюанс върху пода. Допълнителните акценти пък са в шоколадово, което координира с цвета на стените и ги допълва. Тази палитра придава на интериора собствен характер и индивидуалност.


16. Кони Бийл – Тюркоазена палитра


 18 дизайнера, 18 любими палитри – част 2

Тюркоазените нюанси са класически избор за интериорите – те са особено подходящи за всекидневната, тъй като създават стилна и едновременно лежерна атмосфера. Тюркоазената палитра може да се допълни от нюанси на зеленото и кремавото, които допълват и подчертават характера на основния цвят. Тюркоазено синьото е ненатрапчив акцент, които изпъква на фона на останалите цветове, без да бъде твърде агресивен като присъствие, какъвто е например рискът при употребата на червено или оранжево. Освен това той е студен нюанс, който в подходящо съчетание създава усещане за топлина и уют.


17. Робърт Кутюриер – Анти-бежова палитра


 18 дизайнера, 18 любими палитри – част 2

Този подход приканва да се използва почти цялата палитра от цветове, с изключение на бежовите нюанси. Дизайнерът твърди, че бежовото само по себе си няма собствен характер и прави интериорите безлични.


18. Бетси Бърнам – Сива палитра


 18 дизайнера, 18 любими палитри – част 2

Макар сивото да е смятано като цяло за безличен цвят, подходящ само като допълнение и баланс към други основни цветове, дизайнерката твърди, че сивият цвят всъщност носи много вдъхновение. Синьо-сивите оттенъци са нейната любима основа за интериорите, тъй като стените, окъпани в този нюанс, са чудесен фон на помещенията. Като акцент може да бъде използван графитен нюанс на сивото, заедно с няколко пръски в портокалово. Така създадената палитра е едновременно ненатрапчива и интересна.



Източник: traditionalhome.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg