фирми продукти
представяме
работа
 
18 дизайнера, 18 любими палитри

Макар да боравят умело с цветовете и да създават голяма част от проектите си спрямо желанието на своите клиенти, интериорните дизайнери също имат своите предпочитани палитри, които използват при всяка възможност. Всеки специалист има своето собствено виждане за това в какви нюанси интериорите изглеждат най-добре, а тъй като са експерти в своята област, всички тези палитри са страхотни като цветово съчетание.


1. Джейми Дрейк – Люлякова палитра

18 дизайнера, 18 любими палитри

Освежаваща и същевременно успокояваща, комбинацията между люляково, бяло и няколко капки зелено е печелившо съчетание за спалнята. Ненатрапчивата красота на наситените цветове – зелено и лилаво, е балансирана с обилно количество бяло и бежово. За повече контраст пък са добавени няколко детайла в шоколадово кафяво. Цялостната палитра на интериора е луксозна, хармонична и гостоприемна, с щипка провинциален шик.


2. Шарлът Мос – Портокалова палитра

18 дизайнера, 18 любими палитри

Комбинацията между кехлибарено жълто, портокалово и шоколадово създава уютна и гостоприемна атмосфера. Богатият характер и наситеност на нюансите са сами по себе си достатъчно интересни, но ефектните мотиви върху използваните материи допълват луксозния дизайн на интериора. Миксът от луксозни материи, ориенталски килими и ефектни старинни акценти връщат времето назад, към отдавна отминали векове.


3. Аманда Нисбет – Цитрусова палитра

18 дизайнера, 18 любими палитри

Комбинацията от зелено и жълто не е лъжица за всяка уста, но ако са подбрани подходящите нюанси, резултатът е много ефектен – едновременно свеж и ненатрапчив. Съчетанието между грахово зелени стени, акценти в лимоново и лайм, и няколко детайла в шоколадово за баланс, е в състояние да освежи дори най-скучния интериор. Цветовата палитра е класическа и едновременно  това – модерна.


4. Баркли Бутера – Мъхово-зелена неутрална палитра

18 дизайнера, 18 любими палитри

Неутрална и едновременно с това ефектна, тази палитра съчетава пастелно зелено с цвят на мъх и ванилово, с бежов оттенък. Тези два нюанса се съчетават страхотно, особено ако се допълнят с контрастиращата комбинация между искрящо бяло и шоколадово кафяво. Успокояваща и ненатрапчива, палитрата е особено подходяща за спалнята.


5. Елизабет Динкъл – Нестандартна палитра


18 дизайнера, 18 любими палитри

Неочаквано добра комбинация, палитрата от светлосиньо с лек зелен оттенък, бежово и коралово е успокояваща и същевременно създава акцент в интериора.


6. Матю Патрик Смит – Ярка палитра

18 дизайнера, 18 любими палитри

Миксът от наситени нюанси – жълто и синьо, допълнени от щипка шоколадово, оформя акцентна палитра, която е особено подходяща за дневната стая.


7. Джо Найe – Пиперлива палитра

18 дизайнера, 18 любими палитри

Яркият нюанс, асоцииран с огнения характер на лютите чушки, е особено подходящ за всекидневната стая и за трапезарията. За да се балансира силният характер на основния цвят, в палитрата е добавен балансиращ неутрален нюанс – кремаво. Той от своя страна създава контраст с детайлите в шоколадово. Интериорът е свеж и ярък, и създава настроение в помещението.


8. Шерил Канът – Уютна палитра


18 дизайнера, 18 любими палитри

Уютна и неутрална, палитрата, включваща топли шоколадови нюанси, подправени с керемидено червено, е не само уютна, но и много комфортна като визия. Основата е в кафяво, а акцентите са в червено и яйчена черупка. Интериорът е уютен и гостоприемен, особено подходящ за четене, разговори или релаксация.


9. Майкъл Смит – Мека неутрална палитра

18 дизайнера, 18 любими палитри

Семпла и неутрална, палитрата е създадена от два ненатрапчиви нюанса – искрящо бяло и ванилово жълто, които координират чудесно помежду си. Слънчевият интериор е прекрасна алтернатива на изцяло бялата палитра, тъй като е ненатрапчива, но  същевременно ефектна като съчетание.


Очаквайте продължение...


Източник: traditionalhome.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg