фирми продукти
представяме
работа
 
Тосканското убежище на Стинг

За световноизвестния поп певец и носител на Грами, Стинг, и неговата съпруга резиденцията близо до Флоренция е истинско убежище от забързания холивудски живот. Типично в стила на Тоскана, къщата е със семпла архитектура, но е заобиколена от пищни градини и ландшафт, оформен с внимание към детайла. Когато купува резиденцията, звездното семейство се изправя през терен с огромен потенциал, което обаче е изорано и неподредено, и няма нищо общо със снимката в каталога. Спасението е да намерят отличен специалист, който да претвори мечтания ландшафт – гуруто в областта Арабела Ленъкс-Бойд.


* Резиденцията е наречена Villa Palagio – от думата ‘palagio’, която на флорентински диалект означава ‘палат’. Имотът е заобиколен не само от градини, но и от лозя, достигащи до красивите хълмове Чианти.

 Тосканското убежище на Стинг


* Музикантът и съпругата му, актрисата и продуцент Труди Стайлър, закупуват имота през 1997 година. Преди това той е бил собственост на херцозите на Сан Клементе.

 Тосканското убежище на Стинг

* Къщата е построена през 16 век, като ловна хижа за благородниците от Сан Клементе, на няколко мили от Флоренция. Дизайнерката, наета от звездното семейство се грижи основно за градинския дизайн, но се заема и с този на къщата – тя добавя щипка визуален интерес и реконструира леко сградата. С времето имотът постепенно изгубва част от своя рустикален чар, затова част от задачата й е да възвърне тази атмосфера.

 Тосканското убежище на Стинг


* Огромната пергола в градината, изградена от дъбова дървесина, е покрита със зеленина от китайска глициния. Под нейната шарена сянка е изграден малък кът за следобеден чай, от който се разкрива чудесна гледка към околностите.

 Тосканското убежище на Стинг


* Сред зеленината в градината се издига старинен мраморен фонтан, заобиколен от внимателно оформените ландшафтни структури от чимшир. Освен със структурата на градините, дизайнерката се заема и с оформянето на подходящ дренаж за растенията, тъй като забелязва, че част от чимшира е започнал да съхне.

 Тосканското убежище на Стинг


* Оформеният ландшафтен лабиринт е заобиколен от насаждения на лавандула, сантолина и бял олеандър. Той се намира от едната страна на Il Palagio От другата страна дизайнерката е оформила градинка от маслинови дръвчета, под които е засадена лавандула.

 Тосканското убежище на Стинг


* Огромният и стар кедър е донесен от Ливан и е засаден на място, което е в близост до по-късно създадената градина, позната като Il Giardino dei Limoni – Градината на лимоновите дръвчета. Малко по-нататък в огромния (900 акра) имот се намират биодинамичните лозя, от които собствениците правят вино под специална марка - Il Palagio. Под същата марка се произвеждат и зехтин, лавандулово масло и мед, създадени в рамките на огромната резиденция. Когато звездното семейство не е в своето тосканско убежище, то се използва като вила за йога срещу заплащане.


 Тосканското убежище на Стинг

* На Стинг му хрумва идеята да създадат на площадката пред входа на дома голяма шахматна дъска, оформена върху настилката. Добавени са и огромни шахматни фигури, с които може да се играе шах на открито. Дизайнерката на екстериора първоначално структурира пътечката към входа на къщата в права линия, но певецът настоява тя да е извита, за да се създаде усещане за нетърпение и очакване.

 Тосканското убежище на Стинг


* Обядът често се сервира на открито, на огромната тераса с настилка от чакъл. Под дебелата сянка на голямото дъбово дърво собствениците и техните гости могат да се насладят на топлите италиански дни под лъчите на тосканското слънце.

 Тосканското убежище на Стинг


* Не много големият продълговат басейн е поръчан от предишния собственик и от него се открива великолепна гледка към пищната тосканска природа, заобикаляща резиденцията. Басейнът изпълнява по-скоро декоративна роля в екстериора, макар да е и чудесно място за релаксация а открито, върху удобните шезлонги под сянката на чадърите.

 Тосканското убежище на Стинг


Източник: architecturaldigest.com







Няма коментари


ключови думи
архитектура, дизайн, стил

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg