фирми продукти
представяме
работа
 
11 невероятно хитри интериорни врати

Това са 11 от най-невероятните врати за дома, които сте виждали - практични и иновативни, те са създадени за забавление и улеснение на потребителите.


1. Пинг-понг врата

11 невероятно хитри интериорни врати

Тази практична врата има две функции – стандартна и нестандартна. Нестандартната й функция е като основа за тенис на маса. За целта вратата се извърта вертикално и се превръща в игрище между двете помещения, които отделя. Дело на дизайнера Tobias Fränzel, този нестандартен детайл от обзавеждането е подходящ за всички онези, които живеят спонтанно и още носят детето в себе си.

11 невероятно хитри интериорни врати


2. Врата - завеса


11 невероятно хитри интериорни врати

Създадена за дома на индийски търговец на диаманти, тази екстериорна врата действа на принципа на ветрилото. Тя е висока 5 метра и се състои от 40 сектора, направени от бирманска тикова дървесина. Всеки сектор се завърта около сложен механизъм – ос, скриваща противотежест от 80 топки за опора и 160 скрипеца. Конструирана от полирани дървени панели с дебелина към 30 сантиметра, вратата се отваря подобно на ветрило – при отварянето й панелите се разгъват, за да влезете в дома.


3. "Счупена" врата

11 невероятно хитри интериорни врати

Ефектен и нестандартен, дизайнът на тази врата наподобява счупена от метална топка повърхност, напукана на десетки парчета. Създаден от талантливия аржентински дизайнер Leandro Erlich, този детайл е не само практична част от дома, но и истинско произведение на изкуството.

11 невероятно хитри интериорни врати


4. Екологична система – въртяща се врата

11 невероятно хитри интериорни врати

Тази врата не е задължително да се използва като интериорна и дори не е за употреба в частните домове, но пък нейният дизайн е не само иновативен, но и екологичен. Нейният механизъм е създаден така, че да генерира енергия от задвижването на системата при влизане и излизане на хората. Турбината трансформира кинетичната енергия в електричество, подобно на механизма при водениците. Идеята е перфектна за места, през които ежедневно минават тълпи от хора.


5. Светлина по желание

11 невероятно хитри интериорни врати

Семпла идея, която позволява на потребителите да решат дали да имат непрозрачна врата или врата с перфорирана повърхност, която да пропуска светлината. Серията от отвори, направени във вратата, могат да се отварят и затварят чрез завъртане на дръжката. Вратата е конструирана от материал с кухо ядро и вътрешен панел, който се движи отляво – надясно. Външната част може да бъде оформена от разнообразни материали – дърво, метал или плат. В отворено състояние, помещението изглежда гостоприемно, а в затворено се създава уединение.

11 невероятно хитри интериорни врати


6. Скрита врата

11 невероятно хитри интериорни врати

Ако в дома Ви нахлуят крадци, те могат да оберат стаите, които виждат, но няма как да влязат в стая, която не виждат. Това е замисълът на продуктите на компанията Creative Home Engineering, която създава разнообразни по вид решения за дома – тайни механизми – врати, които скрива от погледите цели помещения. Вратите могат да са под формата на сектор в стената, на камина, библиотека, телевизор или дори стенен часовник. Сред нетрадиционните механизми е и системата – стълбище, което се завърта вертикално и се скрива в стената.


7. Врата със закачалки

11 невероятно хитри интериорни врати

Тази врата тип хармоника действа на принципа на стандартните врати от този вид. Нейното голямо предимство обаче е допълнението – вградени закачалки, които се показват от основата при сгъване на вратата. Когато хармониката се разгъне и вратата се затвори, закачалките отново изчезват.

11 невероятно хитри интериорни врати


8. Врата "Бутни - дръпни"


11 невероятно хитри интериорни врати

Всички знаем какви трудности могат да създадат вратите, която бързаме – бутаме, дърпаме и се ядосваме, дори върху нея да има знак "бутни/ дръпни". За да решат този проблем, създателите на тази врата са поставили от едната страна дръжка, а от другата – плосък панел. Така потребителите няма да се чудят как да отворят вратата – навън или навътре, а инстинктивно ще посегнат към нея.


9. Врата "Алиса в страната на чудесата"


11 невероятно хитри интериорни врати

Помните ли онзи момент от книгата за малката Алиса, в който тя ту се смаляваше, ту растеше, за да премине през вратата на стаята, в която беше попаднала? За да нямате проблемите на Алиса, независимо от размерите си, създателите на  този модел са се погрижили чрез тройна система от метални вратички, събрани в едно. Тя включва панел за домашните любимци, за децата и за възрастните, като всеки от тях разполага със собствена дръжка.


10. Автоматична врата от бъдещето

11 невероятно хитри интериорни врати

Ако искате да се почувствате като участници в научнофантастичен филм, тази врата е специално за Вас. Тя се състои от 35 редици от подвижни метални панела, всеки от които с дебелина 5 сантиметра. При доближаване на вратата, нейната система от инфрачервени скенери преценява височината и ширината на човека и отваря процеп точно толкова голям, колкото той да премине. Металните панели се придвижват настрани, за да осигурят на всеки индивидуално преминаване.


11. Двойна холандска врата


11 невероятно хитри интериорни врати

Макар идеята за тази врата да не е никак иновативна, нейният традиционен дизайн отново набира популярност заради своята практичност. Отваряйки само горния панел на вратата, потребителят си осигурява свеж въздух, без да се създава течение, а ако отвори само долния, позволява достъп на домашните любимци. Чрез двойната система на холандската врата потребителите не само могат да контролират достъпа до дома си или до стаята, но и разполагат с удобен плот за сервиране в горната част на долния панел. Всеки от панелите има отделна заключваща система.



Източник: oddee.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериорни врати, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg