фирми продукти
представяме
работа
 
Ефектни коледни елхички от... вестници

Отделете малко време, за да се позабвлявате, докато създавате тези ефектни акценти за Коледа. За целта са Ви необходими основно няколко купа стари вестници и малко изкуствен сняг. Вижте повече подробности за този коледен проект.

 Ефектни коледни елхички от... вестници

Готовите коледни елхички можете да подредите върху празничната маса или да създадете с тях цяла зимна сценка, като добавите малко изкуствен сняг и няколко фигурки на горски животинки. Освен много забавен, проектът е и екологичен, тъй като по този начин ще използвате отново старите вестници, които вече са Ви ненужни. Този проект можете да се осъществи и с помощта на децата в семейството, за които той ще бъде повече от забавен начин да създадат празнично настроение. Вместо вестници, можете да използвате и филц, декоративна хартия или алуминиево фолио.


Необходими материали:


* вестници
* дълга игла за плетене – дебела 6 мм и дълга 25 см
* лепило
* брокат на прах или изкуствен сняг
* картон
* макетно ножче
* спрей-лепило
* глина за макети (може да се намери в специализираните художнически магазини и магазините за детски играчки)
* пистолет за топъл силикон
* фолио (за върха на елхата)


Инструкции:


1. Оформете от глината във формата на купол и забийте в центъра й иглата за плетене. Извадете иглата и изпечете глината. Върнете я на мястото й, като я залепите с малко силикон. Този детайл ще бъде основата за елхата и може да се замени например с парче пластилин или парче дърво, в което да се забие иглата със задната част навътре. Ако искате бърза основа, можете да използвате готова поставка за касови бележки. От долната част на основата можете да залепите малко филц, за да защитите повърхностите, на които ще поставяте акцентите.

2. Изрежете 2 картонени парчета с размери 15 х 15 сантиметра и ги забийте през центъра върху иглата – така ще създадете стабилност на акцента.

3. Нарежете вестниците на парчета с размери:
- 50 броя с размер 15 х 15 см.;
- 50 броя с размер 14 х 14 см.;
- 50 броя с размер 13 х 13 см.;
- 50 броя с размер 12 х 12 см.;
- 50 броя с размер 11 х 11 см.;
- 50 броя с размер 9 х 9 см.;
- 50 броя с размер 7 х 7 см.;
- 50 броя с размер 5 х 5 см.;
- 50 броя с размер 3 х 3 см.;
- 50 броя с размер 1.5 х 1.5 см.;

4. Започнете да нанизвате парчетата вестник, като започнете от най-големите. Завъртайте детайлите така, че да оформите розетка. Когато нанижете всички парчета, отгоре залепете върха от цветно фолио.

5. Напръскайте цялата елхичка със спрей-лепило и веднага поръсете с броката или снега на прах. Изчакайте да изсъхне добре и използвайте акцентите на желаните места.




Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
коледна декорация, ефектни идеи, елхички от вестници

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg