фирми продукти
представяме
работа
 
10 невероятни коледни акцента от филц

Обикновеният филц може да се окаже истинска находка, когато създавате коледната декорация. Той е евтин, цветен и лесен за употреба материал, от който можете да претворите стотици акценти. Вижте няколко идеи.


1. Филцова коледна звезда


10 невероятни коледни акцента от филц

За да се направи тази красива коледна звезда от филц, трябва да се направят отделните листенца – на пластове и с различна големина. Всяко листо се зашива по ръба с шевна машина, а за стебло се използва цветарска тел или бамбуково шишче.


2. Декоративна възглавничка с филцови снежинки

10 невероятни коледни акцента от филц

Използвайте готова декоративна възглавничка или ушийте нова от червен плат, а декорацията й направете от бял филц. За целта свалете от интернет или нарисувайте на ръка няколко снежинки, и ги изрежете от филца. Пришийте всяка снежинка към възглавничката с игла и конец, или ги залепете с малко лепило за тъкани. Същата работа ще свърши и самозалепващата се материя за апликации, която се активира чрез нагорещена ютия.


3. Рисунка с копчета

10 невероятни коледни акцента от филц

Използвайте стара рамка за картини като база за този ефектен аксесоар. Облепете задната й част с филц в желания цвят и обкантете с филцова обшивка в по-тъмен нюанс. Преди да залепите филца за гърба на рамката, пришийте желаната картинка, като я оформите от копчета в различни размери и цветове. Тук е оформена елхичка, като копчетата са позиционирани така, че да се пристъпват едно друго частично. Можете да добавите и цветни мъниста, за да имитирате детайлите по избраното изображение.


4. Бяло-червена декорация

10 невероятни коледни акцента от филц

Използвайте филц в бяло и червено, за да оформите тази семпла декорация за страничната масичка в дома си. Изрежете от белия филц желаната форма за покривчицата, като я оформите по ръбовете. Очертайте и изрежете от червения филц желаните форми – тук е използвана формата на илекс (т.нар. holly). Залепете или пришийте червения филц към основата.


5. Пола за елхата

10 невероятни коледни акцента от филц

За да скриете долната част на елхата и да създадете празнична основа за подаръците, ушийте специална пола и я декорирайте с коледни акценти. За целта изрежете от бял филц кръг с желаните размери и очертайте в центъра му малко кръгче за стеблото на елхата. Срежете окръжността по диаметъра и пришийте връзки, за да можете да поставяте бързо и лесно полата. Върху филца пришийте или за лепете декоративни детайли от цветен филц в зелено и червено, изрязани в желаните форми.


6. Филцово коледно чорапче

10 невероятни коледни акцента от филц

Очертайте и изрежете от червен филц формата на ботушче или чорапче, и го обшийте по ръбовете. Можете да добавите и декорация в горната част на детайла, като я залепите с няколко капки топъл силикон. Пришийте към ръба на акцента връзка за окачване и го напълнете с желаните аксесоари.


7. Филцов аксесоар за коледната маса

10 невероятни коледни акцента от филц

Направете си от филц семпла поставка за чиниите за хранене, с които ще очаровате гостите си на празничната вечеря. Изрежете от зелен филц квадрат с желаните размери и пришийте отгоре малко по-малък квадрат от червен филц, в който изрязали желаните форми. Минете с шевна машина по ръбовете на целия аксесоар и на изрязаните форми. Можете да добавите няколко детайла от филц или обикновени копчета, за да допълните ефекта на декоративния аксесоар.


8. Снежна покривка за масата

10 невероятни коледни акцента от филц

Декорирайте обикновената червена покривка за маса с формата на окръжност, като използвате малко бял филц и няколко бели копчета. Изрежете от белия филц декоративни снежинки с еднаква форма и размери, и ги пришийте на желаните места по ръба на покривката. Отгоре върху филца пришийте с червен конец копчетата, така че да очертаете снежинките.


9. Филцов гирлянд


10 невероятни коледни акцента от филц

Създайте по Ваш вкус красиви цветчета от пластове цветен филц и ги съчетайте с цветни помпони върху тънка кадифена панделка, за да получите забавен гирлянд за коледната декорация.


10. Филцова яребица за елхата

10 невероятни коледни акцента от филц

Забавна и красива, тази фигурка на яребица е чудесен акцент за коледната елха. Тя е направена от бял филц, пришит по ръбовете и декориран с филцови детайли в други цветове.



Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, декорация, коледни акценти

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg