фирми продукти
представяме
работа
 
Практичен холен шкаф от дървени кубчета

Ако не искате да давате купища пари за специално изработен холен шкаф, или т.нар. медия център, вижте как можете да си направите такъв сами, само с помощта на обикновени дървени кубчета. Кубчетата могат да бъдат с или без вратичка, за да играят ролята на шкафчета или на рафтове за вещите във всекидневната.

Практичен холен шкаф от дървени кубчета

Модулният шкаф съчетава отворено и затворено пространство за вещите, и е много практичен за съхраняване на аксесоарите в медия центъра. Тук можете да поставите телевизора, видеото и DVD устройството, книгите, тонколоните и дори декоративни аксесоари. Мебелът се оформя подобно на тетрис – кубчетата се поставят едно върху друго и се монтират, за да се получи шкаф с желаната от Вас форма и размери. Цветът и декоративните детайли на мебела също зависят от Вашето желание.


Какво Ви е необходимо:

* дървени кубчета – с или без вратичка
* винтове за дърво
* по желание – грунд, боя, лак
* по желание – нови дръжки за вратичките
* 4 дървени крачета за основа

Практичен холен шкаф от дървени кубчета


Как да го направите:

За проекта можете да използвате всякакъв вид дървени кубчета, дори продълговати, стари или нови, закупени от магазина или направено от Вас, от ПДЧ дъски.

1. Изберете желания брой кубчета и ги тествайте като подредба. Ако желаете, можете да нанесете върху всяко от тях грунд, боя и лак, за да ги унифицирате като цвят, или да добавите ярки нюанси в интериора. Ако искате да смените дръжките, изберете желания дизайн за тях. Изберете и дизайна на крачетата, върху които ще поставите основата на шкафа – желаният брой дървени кубчета. Ако желаете, можете да поставите две допълнителни крачета в средата на модулната мебел, за да бъде тя по-стабилна.

2. Демонтирайте дръжките на вратичките (преди да нанесете боята) и боядисайте всички повърхности отвън и отвътре. Оставете боята да изсъхне добре. Монтирайте обратно дръжките или поставете нови.

3. Пробийте дупки в долната част на базисните кубчета, които ще бъдат основата на шкафа. Там монтирайте крачетата, като използвате подходящи винтове или аксесоарите, с които обикновено се продават те.

4. Монтирайте кубчетата едно към друго, като покарате винтове за дърво през стените, където се допират. Върху базата поставете други кубчета и ги монтирайте към долните детайли откъм дъното. Можете да подредите кубчетата без да използвате винтове, но модулът няма да е достатъчно стабилен, ако решите да поставяте отгоре по-тежки предмети.

5. За да скриете кабелите на уредите, можете да пробиете в задната част на кубчетата дупки, през които да преминават те.



Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, холен шкаф

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg