фирми продукти
представяме
работа
 
9 дизайнерски съвета за дома

Ако се чудите как да обзаведете дома си, за да бъде той уютен, комфортен и модерен, ето няколко съвета на специалистите, от които да се възползвате. Всеки един от тези интериорни дизайнери дава по един съвет, който смята за съществен при оформянето на дома.


1. Безкрайни хоризонти


9 дизайнерски съвета за дома

Дизайнерът Бари Диксън съветва да разширите визуално пространството в дома си, създавайки усещане за безкрайност. За да бъде стаята оптически по-просторна, използвайте за пода кръгъл килим – окръжността символизира  безкрайността и идеята за безграничност. В тази стая например, кръглият килим е допълнен от овална табуретка с огромни размери. Поставена в средата на стаята, табуретката предлага панорамна гледка към целият интериор. Дизайнерът споделя и още един съвет – когато обзавеждате дома си с мебели, които не са вградени в стените, не ги поставяйте от пода до тавана. По-добрият начин за обзавеждане е да оставите няколко сантиметра между мебела и тавана, а вместо директно върху пода, той може да стои върху високи крачета.


2. Отворени пространства


9 дизайнерски съвета за дома

Дизайнерът Дарил Картър споделя своя опит – "отварянето" на стълбището създава усещане за повече място в дома, а същевременно осигурява пространство за повече вещи. Тази промяна създава архитектурен интерес и разширява визуално интериора.


3. Мислете слънчево

9 дизайнерски съвета за дома

Ян Шауърс съветва да пуснете слънчевите лъчи в дома си, за да бъде той по-светъл и просторен. За целта оставете прозорците без завеси или изберете подходящи за целта щори, които могат бързо да бъдат прибрани нагоре. Дизайнерът споделя, че неговият любим нюанс е слоновата кост, тъй като отразява светлината и меко я разпръсква из стаята. Той употребява често и други рефлектиращи материали – стъкло, кристал и метал.


4. Математически изчисления


9 дизайнерски съвета за дома

Дизайнерката Алекса Хамптън дава съвет свързан със симетрията в стаята. Тъй като повечето полилеи се намират в центъра на стаята, често е доста трудно да се прецени оптималните размери на полилея. Затова дизайнерката съветва да направите няколко лесни сметки – измерете ширината стаята, удвоете размера и го превърнете в сантиметри като стойност. Това е стойността на минималните размери, с които трябва да бъде полилеят, за да бъде интериорът симетричен. Освен това, добре е полилеите да не са регулирани твърде ниско над масата, за да не пречат при комуникацията между седящите.


5. Чарът на географските карти


9 дизайнерски съвета за дома

Томас О’Брайън съветва да съберете колекция от различни по вид карти и да ги използвате за декорация на дома. Дизайнерът споделя своя любим подход при оформянето на интериорите на своите клиенти, тъй като според него картите придават индивидуален чар на всеки интериор. Те могат да се използват като картини, поставени в рамка, или като тапет върху цялата стена. Не е необходимо декорацията да съдържа много цветове, важни са линиите.


6. Интериорният дизайн като мода

9 дизайнерски съвета за дома

Баркли Бутера гледа на дизайна като на модата – подобно на задължителните аксесоари в гардероба на една жена, всеки дом се нуждае от няколко задължителни детайла. Това означава най-вече гъвкавост и мултифункционалност на детайлите – както например в тази стая се съчетават прекрасно канапето с ленена тапицерия, облицованият с рафия таван и плетеното от морска трева килимче на пода. Тези детайли създават неутрален фон, който позволява да се добавят аксесоари в шоколадово и светлосиньо, които изпълняват ролята на акценти в интериора. Дизайнерът съветва още да не се страхувате да наслоявате цветовете и да използвате микс от текстури в интериорите, особено ако те преливат една в друга.


7. Мрежа от акценти


9 дизайнерски съвета за дома

Дизайнерът Том Стрингър споделя своите съвети относно декорацията на стените зад канапето във всекидневната. Според него най-добре е да поставите детайли, като ги съчетаете в групи по сходни характеристики. Още по-добре е да поставите акцентите в еднакви или сходни рамки и да ги аранжирате върху стената. Този подход е особено подходящ за големи стени, за които не можете да намерите подходяща по размер картина. Още по-ефектно се получава, ако детайлите в рамките са части от цялостен пъзел, създаващ голямо изображение.


8. Оазис на спокойствието

9 дизайнерски съвета за дома

Селъри Кембъл смята, че основната цел на дизайнера в интериора на спалнята е да създаде спокойна атмосфера за отпускане на сетивата. За целта тя съветва да използвате техниката тон-върху-тон, например в синьо или зелено, и да я направите по-динамична чрез микс от текстури. Тук например стените са облени в светлосиньо, като палитрата е допълнена от пръски в бяло и крем. За да се разчупи иначе еднообразната палитра, дизайнерката използва интереса, създаден от съчетанието между текстурите.


9. Свобода на смесването


9 дизайнерски съвета за дома

Дизайнерът Шарл Фодре споделя, че е почитател на техниките на смесване. За него смесването на акценти и детайли, на цветове и текстури е от особена важност за интериорите. Вместо да поставя в групи предмети от една колекция, той смесва детайлите, за да получи по-интересен акцент. Разнообразието от стилове, текстури и форми осигурява интерес в интериорите, стига детайлите да се съчетаят с вкус. В тази детска спалня например, са смесени шарки и щампи в розово, бежово и бяло, за да се получи страхотен микс от детайли.


Източник: traditionalhome.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg