фирми продукти
представяме
работа
 
Ефектно тоале


Съвременният термин "тоале" идва от френското "toile de jouy", което означава "ленена тъкан". Тоалето произхожда от Франция и се появява през 60-те години на 18 век. То представлява богато декорирана памучна материя, обикновено изобразяваща пасторални сцени. Днес тоалето съществува в разнообразни цветове и мотиви, като традиционната форма е едноцветна, обикновено в синьо и бяло. Вижте няколко свежи идеи за декорация с тоале, приложено по различен начин в интериорите.


* Многоцветното тоале не е традиционно, но пък е доста ефектно. Повтарящите се мотиви могат да се разширят и съчетаят, за да се получи истинско богатство от шарки.

Ефектно тоале


* Традиционното тоале съчетава едноцветни мотиви върху кремав фон. Стандартният цвят за основните шарки е светлосиньото, като резултатът наподобява дизайна на китайския порцелан. Едно от основните предимства на тоалето е гъделичкащата сетивата носталгия. Традиционните пасторални сценки показват моменти от ежедневието на френските благородници и селяни през 19 век.

Ефектно тоале


* Използвано с правилния цвят и по подходящ начин, тоалето може да се превърне в ефектен детайл на интериора. В тази просторна дневна например, то е използвано за стените, в съчетание между графитено и бяло. Огромните прозорци и деликатното обзавеждане не позволяват на тапетите да превземат целия интериор и да се превърнат в натрапчив фон. Миксът от двата неутрални цвята допълва неутралната палитра на дневната, без да намалява ефектността на декорацията.

Ефектно тоале


* Стилна и светла, тази кухня е обзаведена семпло и елегантно. Единственият по-ефектен детайл в нея е тапицерията на бар столовете, която е в оранжево-червено тоале.

Ефектно тоале


* Тъй като рискът тоалето да бъде твърде натрапчив детайл не е никак малък, избирайте внимателно както цветовете, така и мащабите, и количството от декорацията в интериора. В тази луксозна на вид дневна тоалето съчетава ярко розово със светло розово, а мотивите са поставени върху светло бежов фон. Бежовото омекотява яркия характер на розовото и създава неутрална основа. За да се съчетаят детайлите помежду си, тапицерията на мебелите е в същите цветове и мотиви като стените. Завесите пък допълват палитрата деликатно и подчертават силния й характер.

Ефектно тоале Ефектно тоале


* Традиционно сините мотиви стоят чудесно върху белия фон със синкав оттенък. Тук тоалето стои деликатно и ненатрапчиво върху стените и завесите, създавайки усещане за непрекъснатост. Кантовете от синьо-бяло каре допълват богатата декорация и подчертават ефектния й дизайн. Светлината в стаята се отразява в светлите нюанси на обзавеждането и по този начин разширява визуално интериора.

Ефектно тоале


* Съчетанието между еднакви по дизайн елементи в интериора, допълнени с едноцветни детайли, създава усещането за непрекъснатост и унифицираност. В тази романтична спалня, обзаведена луксозно, тоалето е чудесно допълнение към обзавеждането. То може да се открие върху луксозните завеси, върху кувертюрата на леглото и върху тапицерията на мебелите. То съчетава ванилено и светлосиньо, за да създаде един ефектен, полутрадиционен мотив. Интериорът е уеднаквен чрез светложълтия фон, който координира с единия от нюансите върху декорацията.

Ефектно тоале


* Един по-деликатен вариант на тоалето, който съчетава дребни пасторални сценки с богатство от флорални мотиви. Гъстотата на елементите не е много голяма, за да не се създаде усещане за претрупаност. За да се уеднакви дизайна в спалнята, мотивите от тапетите с тоале са прехвърлени, леко уголемени като мащаб, и върху възглавниците.

Ефектно тоале


* Ако тоалето Ви се струва твърде силен детайл, можете да го използвате пестеливо – например само за завесите, тапицерията, кувертюрата и декоративните възглавнички, както е направено в тази спалня. Неутралният фона на бежовите стени омекотява натрапчивото богатство на мотиви и създава балансиран интериор. Леопардовата шарка на големия килим обединява двата типа декорация – едноцветна и тоале, и създава унифициращ фон за дизайна.

Ефектно тоале


* Дори само като детайл, тоалето е достатъчно ефектно. Тук например то е съчетано върху кувертюрата на леглото, като основният, горен, пласт е от едноцветна материя в светло розово. Цветът подчертава нюансите на тоалето върху плисето и координира с техният подтон в розов оттенък.

Ефектно тоале


* Луксозен и деликатен, интериорът на тази баня с тоалетка наподобява на помещенията, използвани от дамите за приготвянето на тоалета. Дизайнът й съчетава красиво тоале с фон в цвят крем и мотиви в кафяво, което обгръща не само тапетите, но и частичните завески на прозореца, и тапицерията на стола за сядане. Този микс от цветове е допълнен от неутрални нюанси на кафявото и от искрящо бяло.

Ефектно тоале



Източник: traditionalhome.com







Няма коментари


ключови думи
тоале, идеи за дома, декорирана материя, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg