фирми продукти
представяме
работа
 
7 идеи за съхранение на храната в кухнята

Спестете място в кухнята и направете по-лесна работата си, като се погрижите необходимите Ви продукти да са на ръка разстояние. Тези креативни и функционални идеи са лесни за приложение, а Вие можете да подберете онези от тях, които пасват на Вашите нужди и специфичен дизайн на кухнята.


1. Рафт до хладилника

7 идеи за съхранение на храната в кухнята

Нишата или мястото до хладилника е чудесна локация за шкафчето за продуктите, тъй като така разпределяте храната според вида й – в зависимост от това дали тя трябва да стои на хладно или не е проблем да се съхранява на нормална температура. Всякакъв вид сухи подправки, продукти в бутилка, консерви и прочее могат да се съхраняват върху рафтовете на открит метален шкаф, или пък поставени в големи кошници или кутии.


2. Зад завеси

7 идеи за съхранение на храната в кухнята

Вместо да се ядосвате, че не разполагате с кухненски килер, направете си такъв от обикновен дървен шкаф  рафтове, вмъкнат в подходяща по размер ниша или поставен до хладилника. За да създадете още по-автентично усещане, монтирайте на корниз ефектни завеси, които да скриват съдържанието на шкафа. Върху страничната му част пък можете да заковете закачалки за кухненската престилка и подобни кухненски аксесоари.


3. Междинен шкаф

7 идеи за съхранение на храната в кухнята

Ако имате тази възможност, монтирайте в кухнята си шкаф между горните и долните кухненски шкафове. Той няма да натовари прекалено интериора, но ще Ви осигури предостатъчно място за хранителните продукти, които ще Ви бъдат много удобни като достъп заради подходящата височина.


4. Шкафче в чекмедже

7 идеи за съхранение на храната в кухнята

Модерните напоследък шкафчета – чекмедже, които се издърпват напред върху метални релси, са много удобно решение за малката кухня. Те оползотворяват максимално целия шкаф, а продуктите се организират лесно и достъпно върху рафтовете на шкафа. Тези проекти са особено подходящи за нишите, останали между шкафовете, дори те да са много тесни.


5. Пълен потенциал


7 идеи за съхранение на храната в кухнята

За да не се налага да ровите половин час в шкафа, за да намерите желания продукт, разпределете продуктите така, че да ги намирате по-лесно. За целта върху вратичката му трябва да се монтират рафтчета за подправки и компактни опаковки, а рафтовете на шкафа трябва да започват малко по-навътре, за да се вмести допълнението.


6. Кухненски остров


7 идеи за съхранение на храната в кухнята

Дори и малък, кухненският остров е чудесно решение за интериора в кухнята, тъй като неговата мултифункционалност ще Ви бъде много полезна. Освен като работен плот за готвене, той може да играе ролята на подвижно кухненско килерче. Разпределете продуктите в стъклени бурканчета или метални чекмеджета, поставени върху рафтовете на острова. Ако монтирате върху краката му колелца, можете да местите аксесоара и да го прибирате настрани, когато имате нужда от повече място в кухнята.


7. Етикети на капачките


7 идеи за съхранение на храната в кухнята

Когато съхранявате продуктите си в бурканчета или кутийки, поставени в чекмеджета, надписвайте капачките, за да виждате какво съдържат те от пръв поглед. За разлика от рафтовете, където обикновено съдържанието се вижда отстрани, поставените в чекмеджета продукти трябва да бъдат обозначени в горната си част, за да не се налага да вадите всеки буркан поотделно, за да проверявате дали именно той е този, който Ви е необходим.



Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, кухня, шкафове

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg