фирми продукти
представяме
работа
 
Красив дом в покрайнините

Тази кокетна къща се намира в покрайнините на Ню Йорк и е построена още през 20-те години на миналия век. Собствениците на къщата са убедени, че хармоничният дом съчетава естетика и функционалност по такъв начин, че двете "съставки" да се свържат органично помежду си.


Слънчевата трапезария

Красив дом в покрайнините

За трапезарията е избрана наситена палитра от неутрални нюанси на бежовото и зеленото, допълнени от капки ярък цвят, добавен чрез акцентите. Шоколадово кафявата настилка почти се слива с маслинено зелените стени, а белият таван създава отчетлив, но ненатрапчив контраст. Обзавеждането е минималистично – дълга маса за хранене от дърво, няколко стола и шкаф за сервиране и съхранение на сервизи, прибори, покривки и прочее. Големият бежов килим обединява визуално пространството и създава цветови баланс. Светлосивите завеси пък представляват отчетлив акцент, който обаче не привлича вниманието само към себе си.


Изрядната кухня

Красив дом в покрайнините

Предпочитанието на собствениците към ненаситените цветове е видимо и в интериора на кухнята. Тя е решена основно в бяло и светлосиво, като монотонната палитра е разчупена с аксесоари в оранжево, жълто и червено. Едната стена е обзаведена с остъклени шкафове, които съхраняват основните вещи в кухнята, а в средата на помещението е поставен неголям кухненски остров. Той играе ролята на допълнителен работен плот и място за бърза закуска, а в долната му част се съхраняват често използваните пресни продукти. В единия ъгъл на кухнята, до малкия прозорец, е поставено работно бюро с вградени рафтове, което може да се използва за работа, преглеждане на сметки, писане на рецепти и прочее.

Красив дом в покрайнините

Върху едната стена на кухнята е оформен семпъл детайл – вградено шкафче, върху което са подредени бели керамични чинии. Те са допълнени с цветни постери и играят ролята на декорация, когато не са необходими като съдове за хранене.


Цветната всекидневна


Красив дом в покрайнините

Собствениците на дома харесват чара на аксесоарите, закупени втора употреба, и особено микса между стари и нови акценти. В обзавеждането на всекидневната са съчетани аксесоари и мебели с различно излъчване, което създава непретенциозен интериор с ефектни контрасти. Светлосивите стени са неутрален фон за мебелите в бежово, синьо и абаносово черно, както и за луксозният килим във винен оттенък. Върху стената вместо картини са подредени стари знаци от нюйоркското метро.

Красив дом в покрайнините

До огромната камина в другия край на всекидневната има два еднакви бежови фотьойла, декорирани с ефектни възглавнички за гърба. Те също се намират върху огромния килим, чийто цвят координира с този на акцентите. Върху рафта над камината са аранжирани голямо правоъгълно огледало, което разпръсква светлината в интериора, няколко декоративни детайла от стъкло и сухи клончета с плодове.


Разноцветната библиотека


Красив дом в покрайнините

Стотиците книги на семейството се съхраняват в специално създадена библиотека, вградена по цялата височина на стената. Освен практична, тази идея е и естетична, тъй като разноцветните книги създават истинска феерия от нюанси, която играе ролята на декорация върху неутралния фон на стените.


Семплата спалня


Красив дом в покрайнините

Основната спалня в къщата е обзаведена семпло, а палитрата, избрана за интериора, отново е неутрална. Огромното легло, двете стенни нощни лампи и страничните масички са достатъчно обзавеждане за помещението, като специално внимание е обърнато на едната стена, където е вместена още една библиотечка. Тя заема стената от двете страни на вратата, като книгите са поставени нагъсто върху открити рафтчета. И тук, както във всекидневната, те играят ролята на цветни акценти в неутралната палитра на интериора.


Просторното антре - гардеробна


Красив дом в покрайнините

Антрето на къщата е просторно и слънчево, с огромен прозорец в единия край. Ъгловият коридор е с тъмнокафява дървена настилка, която контрастира на фона на пастелно зелените стени и снежнобелите шкафове. Шкафовете са разположени до стената, като до един от прозорците е оформена пейка за сядане с чекмеджета. Те осигуряват предостатъчно място за дрехите и обувките на цялото семейство.


Неутралната баня


Красив дом в покрайнините

Основната баня в къщата е обзаведена в контрастен микс от бяло, светлосиво и абаносово черно. Семплата двойна мивка осигурява достатъчно място за тоалета сутрин, а орнаментната кръгла масичка е място за вдъхновяваща декорация. Мраморната настилка се съчетава с плота на масичката и почти се слива визуално с белите стени на интериора.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, функционалност, обзавеждане, трапезария, кухня

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg