фирми продукти
представяме
работа
 
Да живееш стилно... в бунгало

Свикнали сме да свързваме лукса и стилния дизайн с огромните къщи и апартаменти тип пентхаус. Този скромен дом в Сан Диего, обаче, е доказателство, че размерът далеч не е от толкова голямо значение, когато говорим за стил и уют. Младите собственици на тази кокетна къщичка тип бунгало живеят на площ от 65 кв. м, но за сметка на това разполагат с просторна градина зад къщата, която са обзавели в много внимание към детайлите.

Да живееш стилно... в бунгало

Тайната на обзавеждането на малкия дом се крие в това неговият потенциал да се използва максимално. Мебелите трябва да са компактни, с изчистени линии и гъвкав дизайн. Безпорядъкът трябва да бъде овладян с хитри техники на подреждане, а обзавеждането трябва да бъде внимателно подбрано. Така малкото бунгало, строено в началото на миналия век, се превръща в уютен дом, в който всеки детайл е съобразен с останалите и нищо не е поставено случайно.


Гъвкави мебели в трапезарията


Когато става въпрос за малки помещения, характерът на мебелите, с които е обзаведено то, е от голямо значение. Те трябва да са гъвкави като дизайн и по възможност да изпълняват няколко функции едновременно. Изчистените линии без излишни детайли са особено важни за пестене на място.

Да живееш стилно... в бунгало

Трапезарията на къщата е доста малка, но за сметка на това е обзаведена стилно и с вкус. Неголямата маса и четирите стола за хранене за достатъчни за двучленното семейство, а вграденият в стената нисък шкаф може да се използва като рафт за сервиране. Масата може да се разгърне в посока към всекидневната, така че да побере 10 човека, а полилеят може да се свали надолу при вечеря. Помещението е решено в бяло и пастелно зелено, така че обилната светлина от прозорците да се разпръсква и отразява, като по този начин създава усещането за повече пространство.


Мултифункционални мебели в дневната


Да живееш стилно... в бунгало

Всекидневната също е малка като размери, но светлите цветове и изобилието от светлина създават впечатлението за повече простор. Разтегателният диван, страничната масичка, масичката за кафе и пейката под прозореца са единствените мебели, които заемат място в стаята. Шкафчетата за книгите са вградени в стената, от двете страни на неголямата камина, а телевизорът е поставен над камината, в горната част на стената. Пейката, поставена под големите прозорци, служи не само за сядане, но като шкаф – в нея могат да се съхраняват одеяла, възглавнички, списания и прочее.


Вертикални пространства в кухнята

Да живееш стилно... в бунгало

За да не се хаби пространство, то се използва не само по ширина, но и по височина. Вградените рафтчета в кухнята са заместител на кухненското килерче – върху тях се съхраняват подправки, продукти и аксесоари.

Да живееш стилно... в бунгало

Стената може да се използва и за монтиране на поставка за вино. В малката кухня е намерено място за няколко кухненски шкафа, за печката и хладилника. Прозорците осигуряват изобилие от светлина, която прави интериора по-просторен на вид. Светлобежовите стени подчертават това усещане, а яркочервените детайли добавят интерес и цвят в иначе неутралния интериор.

Да живееш стилно... в бунгало

Освен, че спестява място в кухнята, стенният аксесоар за вино играе ролята на декорация – неговият изчистен дизайн и ефектното поставяне на бутилките създават интерес в интериора.


Контрол над безпорядъка


Да живееш стилно... в бунгало

Работният кът е обзаведен скромно – с неголямо бюро, столчета за сядане и няколко рафта върху стената. Бюрото е с ъглова форма, така че то позволява да се поставят два компютъра. Рафтовете пък използват вертикалното пространство в стаята, като съхраняват част от вещите в няколко еднакви картонени кутии. Неголемият прозорец осигурява светлина при работа, а ажурната ролетна щора тушира отблясъците.


Организация и ред в спалнята


Да живееш стилно... в бунгало

Малката спалня е обзаведена пестеливо – всичко, което не е необходимо, е преместено от стаята. Леглото е основната мебел в помещението и е допълнено с кокетно нощно шкафче и няколко стенни рафтчета. Кувертюрата е в светъл нюанс и скрива безпорядъка на разхвърляното легло. Светлосивият цвят на стените позволява на светлината да обгърне цялата стая, а е чудесен заместител на стандартните бели стени.


Живот нашироко в градината


Да живееш стилно... в бунгало

За разлика от интериора, екстериорното пространство е предостатъчно. Три пъти по-големият от къщата заден двор-градина е превърнат в истинско външно помещение. Тук двойката е поставила няколко основни екстериорни мебела, които са чудесно място за четене и разговори, дори за хранене в топлите летни дни. Освен място за сядане, върху дървената платформа е обособено и вградено огнище за по-хладните вечери. Изобилието от дървета и зеленина създават настроение и сенчести кътчета за релаксиране.


Източник: sunset.com







Няма коментари


ключови думи
бунгало, дизайн, градина, обзавеждане

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg