фирми продукти
представяме
работа
 
10 страхотни спални

Спалнята е най-интимното място в дома, по-лично дори от банята, тъй като в нея човек прекарва около 1/3 от живота си. Затова нейният интериор трябва да приканва към релаксация и отмора на сетивата. Вижте няколко спални в различен стил, от които да почерпите вдъхновение за собствения си дом.


1. Спалня в синьо


10 страхотни спални

Истински оазис на спокойствието, тази спалня е обляна в синьо и бяло. Деликатната палитра е допълнена с няколко акцента в тъмнокафяво, които подчертават красотата на цветовете чрез контраста. Леглото е декорирано с балдахин, за да се контролира по-добре уединението. Помещението играе ролята и на всекидневна, тъй като е обзаведено и с няколко комфортни фотьойла, идеални за четене на книга. От малката тераска пък се открива чудесна гледка към околностите, потънали в зеленина.


2. Спалня в плевнята


10 страхотни спални

Тази спалня всъщност е стара плевня, построена през 19 век, трансформирана в полутрадиционно, полумодерно помещение. Тук основният акцент пада върху рустикалните детайли, а обзавеждането е семпло, дори грубо. Тъй като пространството е ограничено от скосения покрив на плевнята, спалнята е обзаведена само с две малки легла, нощно шкафче и няколко столчета. Цветовата палитра е естествена – тя е съставена предимно от дървесни нюанси, абаносово и бежово.


3. Тропически оазис


10 страхотни спални

Тази ярка спалня представлява дървен павилион в балийски стил, разположен на един от островите Хаваи. Цветовата палитра на помещението отразява естествените цветове на природата в тропиците – ярки тонове на червеното, розовото, жълтото и зеленото. Естествената дървесина създава тясна връзка с природата, а огромните прозорци размиват разликата между вътрешни и външни пространства. Покривът на конструкцията е с неправилна форма, като върху него е монтиран тавански вентилатор, без който животът в тропиците е почти невъзможен.


4. Семпла спалня в пастелни цветове

10 страхотни спални

Понякога семплият дизайн е най-голямото предимство на интериорите. Тази спалня е доказателство за това – с нейните пастелни нюанси, опростен дизайн и минималистично обзавеждане, тя се превръща в идеално място за релаксация. Семплото легло, вградените в стената нощни шкафчета и модернистичното столче са обединени визуално от тънкото килимче в бяло, поставено директно върху светлия ламиниран паркет. Единствената по-натрапчива декорация е голямата картина на стената над леглото, чийто наситен син нюанс разчупва иначе неутралната палитра.


5. В открития океан


10 страхотни спални

Макар да е затворен от всички страни с прозорци, този интериор изглежда така, сякаш помещението се намира сред водите на океана. Това се постига чрез огромните размери на прозорците, които сякаш изчезват от полезрението и се сливат с хоризонта. Обзавеждането е семпло и минималистично, за да не отвлича вниманието от спиращата дъха гледка към Тихия океан.


6. Високо в планината


10 страхотни спални

Светла и просторна, тази спалня залага на своето основно предимство – великолепната гледка през големия продълговат прозорец, представляваща панорама на калифорнийската долина Напа. Самото помещение е обзаведено семпло, но със стил, а преобладаващите цветове са бежово и цвят крем. Камината пък добавя допълнителен уют в атмосферата на спалнята и се превръща във фокусна точка на интериора.


7. Ярки цветове


10 страхотни спални

В сърцето на Силиконовата долина, тази изкусителна спалня очарова с наситените си и едновременно с това ненатрапчиви цветове. Отчетливите коралови тонове са омекотени от нежните нюанси на зеленото, ваниловото и кафявото. Скосеният таван създава усещане за уют, а балдахинът подчертава луксозния дизайн. Обзавеждането е семпло, но практично, като акцентът пада върху цветовата палитра и архитектурните детайли на спалнята.


8. Естествена красота


10 страхотни спални

Тук акцентът пада върху естествената палитра на дървесината, както и върху изчистения дизайн на обзавеждането. Леглото, вградено в стената, представлява едновременно място за спане и библиотека, а в единия край на спалнята, в ниша в стената, е оформен работен кът с вграден плот. Стените са богато декорирани с картини, а дървената ламперия се слива визуално с релефния таван, облицован с фурнир.


9. Оазис на цветовете


10 страхотни спални

Тази спалня е обзаведена семпло, но основният акцент в нея не са мебелите, а изящната цветова палитра. Тя съчетава светлосиньо, ванилия и какао с пръски в оранжево, жълто и наситено синьо. Удобното канапе, поставено гръб до гръб с долната дъска на леглото, е чудесно за четене или разговори. Светлосиният килим, постлан върху тъмнокафявата дървена настилка, създава приятен за окото контраст и обединява визуално мебелите в помещението.


10. Горски оазис


10 страхотни спални

Семплото обзавеждане в рустикален стил е достатъчно за тази компактна спалня, намираща се на четвъртия етаж на къщата, която сякаш се рее във въздуха над горите. Използвани са само най-основните мебели – легло, библиотечка и люлеещ се стол. Палитрата се състои от тъмни дървесни тонове, съчетани с бяло и тъмносиньо. За да се постигне въздушен ефект, стените са заменени с остъкление – огромни прозорци, поставени в стабилни дървени рамки.


Източник: architecturaldigest.com







Няма коментари


ключови думи
спалня, спални, интериор, обзавеждане, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg