фирми продукти
представяме
работа
 
8 идеи за ефектни декоративни възглавнички

Изграждането на интериора включва няколко пласта – конструкцията е в обзавеждането, а пълнежът са детайлите. Именно детайлите са онази част от интериора, която го оформя и му придава характер. Всяко помещение може да бъде преобразено с помощта на няколко нестандартни аксесоара – вижте няколко креативни идеи за декоративни възглавнички.


1. Ярки филцови окръжности


Ярки филцови окръжности

Обикновеното меко одеяло от изкуствена материя може да се превърне в красива декоративна възглавничка – за целта направете "джобче" от одеялото, поставете в него пълнеж и го зашийте. Върху така получения аксесоар (предварително или след зашиването) пришийте или залепете с лепило за тъкани няколко цветни кръгчета от филц или друг плат. Кръгчетата можете да поставите едно върху друго, да подредите в редици или да ги разположите върху ивица плат, поставена вертикално на декоративната възглавничка. Свежите цветове ще създадат настроение в интериора, а меката материя на одеялцето ще е перфектно допълнение към есенно-зимната декорация на канапето.


2. Цветна йо-йо декорация


Цветна йо-йо декорация

Тези разноцветни кръгчета се наричат йо-йо и се правят много лесно – изрязва се кръгло парче от избрания плат, два пъти по-голямо от желания размер, по ръба се прави подгъв и периферията се тропосва с игла и конец. Конецът се издърпва, а така получената кесийка се оформя внимателно, като се сплесква по ръбовете.

Цветна йо-йо декорация Цветна йо-йо декорация

Така получените йо-йо пришийте или залепете към избраната декоративна възглавничка. Макар и да отнема повече време, тази семпла декорация дава възможност за индивидуален избор на цветовете и детайлите.


3. Декоративна възглавничка с възел


Декоративна възглавничка с възел Декоративна възглавничка с възел

Направена от четири квадратни парчета плат, предната част на тази декоративна възглавничка е допълнена с ефектен възел. За да я направите, пришийте един към друг четирите квадрата от два цвята плат, поставени шахматно, а така получения преден панел пришийте към цялостен заден панел или към предната част на готова възглавничка.

Декоративна възглавничка с възел

В центъра на ксесоара пришийте декоративния възел, направен според схемата, показана тук.


4. Аксесоар с коланче

Аксесоар с коланче

Ефектен и неочакван, този акцент ще освежи и най-скучната декоративна възглавничка. Изберете едноцветен или многоцветен аксесоар, най-добре такъв с продълговата форма, и захванете в средата му обикновен колан от изкуствена кожа или плат. Изрежете излишъка от дължината на колана и го захванете така, че токата да се вижда добре, тъй като тя е основен детайл в декорацията.


5. Декоративни цветя с копчета


ефектни декоративни възглавнички

Пришийте към еднообразните декоративни възглавнички ефектни детайли – цветчета, направени от цветни йо-йо кръгчета (вижте повече за техниката малко по-горе), върху които е поставено по едно голямо копче. Пришийте декорацията на място с конец в координиращ цвят, като между двата пласта можете да добавите по едно филцово кръгче за повече стабилност. Избродирайте стебла на цветчетата с конец и игла за бродерия.


6. Филцови детайли

ефектни декоративни възглавнички

Още една лесна декорация за едноцветните аксесоари, направена от филц. Изрежете от плата по две кръгчета в два различни размера и пришийте по-големите парчета към декоративната възглавничка с игла и конец за бродерия – обшийте ги по периферията, така че шевовете да се виждат. Отгоре пришийте малките кръгчета от филц, като направите шев под формата на буквата Х. Що се отнася до цветовете, можете да изберете дали да направите декорацията в сходен, ненатрапчив нюанс или в контрастен цвят.


7. Цветна сърцевина


ефектни декоративни възглавнички

Тези красиви и ефектни декоративни възглавнички могат да се направят, като към центъра се пришиват разноцветни ленти от желаната материя. За да скриете ръбовете на ивиците, отгоре пришийте парче едноцветна материя, в центъра на която сте изрязали малко "прозорче". Ефектните детайли ще изпъкнат най-силно на фона на неутрална основа или едноцветен фон.


8. Кръгчета и квадрати


ефектни декоративни възглавнички

Използвайте шевна машина или лепило за плат, за да направите тези цветни апликации върху белите декоративни възглавнички. Декорацията се състои от кръгчета или квадратчета, изрязани от едноцветна или щампована материя в ярки цветове и мотиви.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
възглавнички, декоративни възглавнички, декорация, интериор, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg