фирми продукти
представяме
работа
 
Есенни идеи за декорация с тикви

Есента е времето, когато в градината изобилства от тикви и кратунки в различни форми, размери и цветове. Освен вкусни, те са и много подходящи за есенната декорация на дома. Вижте какво разнообразие от идеи има в тази насока:


Тиквено произведение на изкуството

Есенни идеи за декорация с тикви

Използвайте повърхността на тиквите като основа за създаването на органични скулптури. Дори да не сте особено сръчни, можете да използвате предварително създаден картонен шаблон, за да създадете есенни шарки върху тиквите. Изберете добре оформена тиква в ярко оранжево и издълбайте в кората й желания мотив – например красиво кленово листо. За целта използвайте нож за белене и инструмент за резба (или друго подобно кухненско приспособление). Когато издълбавате формата, внимавайте да не пробиете цялата кора на тиквата.

Есенни идеи за декорация с тикви

Съвет: Избирайте по-ярко оцветени тикви – най-често месото им е с различен цвят от кората, което ще създаде интересен контраст.


Екстериорни свещници


Есенни идеи за декорация с тикви

Поставете в метален поднос за сервиране 2-3 срязани наполовина тикви с малък размер, издълбани в средата, за да се поставят в тях високи декоративни свещи. Свещите трябва да са поставени неподвижно, за да не се катурнат и да причинят пожар. Допълнете тиквите с няколко есенни плода и разноцветни есенни листа.


Градински тиквени фенери

Есенни идеи за декорация с тикви

Още една идея с декоративни свещи, подходяща за градината. Изберете няколко малки тикви срежете в горната им част капаче. Издълбайте месото им с лъжица, за да поставите в тях по една декоративна свещ – те трябва да са поставени така, че да се скриват в тиквите, за да създадат мека и приглушена светлина. Тиквичките поставете върху метални поставки в двора или в градината.


Вази от кратунки

Есенни идеи за декорация с тикви Есенни идеи за декорация с тикви

Използвайте кухите кратунки, за да ги превърнете в красиви натурални вази за есенните букети. За целта срежете капаче в горната част на всяка кратунка, налейте в нея вода и натопете букетите. Изберете кратунки, които стоят стабилно на широката си част.


Декоративен венец с малки тиквички

Есенни идеи за декорация с тикви

Използвайте готова или създадена от Вас форма за декоративен венец, за да го украсите с есенни акценти. Пробийте дъното или страничната част на няколко тиквички и кратунки с пирон, и вкарайте в отвора по една клечка за зъби или счупено до необходимата дължина бамбуково шишче. Върху свободния край на шишчето нанесете топъл силикон и го забодете във венеца. Допълнете с няколко изкуствени или естествени есенни листа, залепени също с топъл силикон.


Тиквени саксии


Есенни идеи за декорация с тикви

Превърнете тиквите в красиви саксии за растенията в градината – срежете капаче в горната част на всяка тиква и издълбайте сърцевината й. Поставете присаденото растение във вътрешността на тиквата и ако се налага допълнете с почвена смес и свеж мъх.


Топло тиквено посрещане


Есенни идеи за декорация с тикви

Наредете в градината или двора няколко тикви и кратунки върху стара дървена количка и ги допълнете с есенни листа и цветчета. Най-голямата тиква използвайте като дъска за съобщения, за да напишете своето послание: "Добре дошли!" или пък "Честита есен!".


Източник: bhg.com







29 октомври 2010 14:49 | идейно
От: bissipa
Тиквеното произведение на изкуството и градинските фенери ми харесаха много - благодаря, ще се възползвам!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
декорация, идеи за дома, есенна декорация

още по темата

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg